Connecta amb nosaltres
Kevin Durant

NBA

Com queden els Nets amb la continuïtat de Kevin Durant?

Kevin Durant continuarà a Brooklyn. Què hem d’esperar d’aquests Nets?

Comparteix

Com queden els Nets amb la continuïtat de Kevin Durant?

El serial de l’estiu ja ha acabat: Kevin Durant seguirà als Brooklyn Nets. Almenys una temporada més. O uns mesos. Després de demanar el traspàs al juliol i de centenars de notícies i de rumors, KD i franquicia s’han reunit i han acordat seguir junts.

Aquesta notícia seria sorprenent fa un mes, quan semblava que Durant ja era fora de l’equip mentalment, amb tres o quatre equips molt interessats i disposats, en principi, a fer bones ofertes per un MVP de l’NBA que és, a més, un dels millors jugadors de la història de la competició amb diverses temporades encara per endavant per continuar escrivint la seva llegenda. Però passaven les setmanes sense cap novetat; els Nets van fer-se forts amb les seves demandes i, ja amb la situació refredada, les dues parts han arribat a la mateixa conclusió: els camis de jugador i equip ha de continuar conjuntament.

Per què es queda Kevin Durant?

La resposta simple és que es queda perquè cap equip s’ha postat d’acord amb els Nets. Amb el gran traspàs de Rudy Gobert, els equips venedors (Nets amb KD i Jazz amb Mitchell) busquen ofertes molt potents per les seves estrelles amb jugadors i moltes primeres rondes de Draft; un preu massa alt que cap altra franquicia ha volgut acceptar tot i que Kevin Durant sigui una de les reines del taulell de la lliga.

Finalment, els Boston Celtics han estat els candidats més seriosos per fer-se amb Durant. Es comentava que estaven disposats a donar fins i tot a una de les referències del projecte de Brad Stevens, Jaylen Brown. Però els Nets tenien pretensions encara més elevades i els Celtics es van retirar, de manera que els vigents finalistes refermen la seva convicció en el projecte que tenen entre mans.

Amb la sensació que aquesta situació no s’hagués solucionat durant aquestes setmanes, el jugador ha acabat acceptant la derrota i seguir a l’equip, esperant un final de temporada diferent que el permeti competir.

Com queda la seva situació a l’equip?

Kevin Durant, segons diverses fonts, ha forçat molt la màquina per aconseguir o la seva sortida o la reestructuració dels Nets al seu gust. Primer va voler sortir, i no ho ha acabat aconseguint. Després s’ha dit que seguia si  els propietaris destituïen a Sean Marks i Steve Nash, i tot dos segueixen a la franquicia. Fins i tot es va rumorejar que pensava en la retirada abans de tornar a Brooklyn, però evidentment aquesta possibilitat mai ha arribat a desenvolupar-se gens ni mica. Tot aquest circ ha acabat en un no-res que el deixa clarament tocat.

Respecte dels seus companys, el seu pes al vestidor (igual que Kyrie Irving) l’ajudarà a l’hora d’evitar qualsevol conflicte, però no ha de ser fàcil per la resta de l’equip saber que el teu líder ha volgut marxar, especialment quan hagi moments de mals resultats o qualsevol mena de contratemps, que és més que previsible que acabin tenint lloc ja que si per alguna cosa s’ha caracteritzat Brooklyn Nets en els temps recents és per la volatilitat.

En definitiva, no és el millor moment per la imatge de Kevin Durant. La reacció de l’afició als primers partits pot ser interessant i hi ha dubtes de la seva capacitat (i la de tot l’equip) de reaccionar davant els problemes; però si els resultats arriben i el seu rendiment és l’habitual, tot aquest estiu acabarà sent un malson que oblidaran ràpidament.

Els Brooklyn Nets 22/23

La plantilla dels Nets és força interessant, però està farcida d’incerteses. El potencial el tenen: Irving, Durant i Simmons, les renovacions de Claxton i Patty Mills, les arribades de TJ Warren i Royce O’Neale, l’ajuda de Seth Curry i Joe Harris… És un bon fons d’armari dotat de profunditat i recursos. Segurament un dels millors equips dels Nets des de l’arribada dels dos all-nba.

Ara bé: tenen els noms, però no sabem si tenen l’equip. Steve Nash ha de demostrar molt després d’una temporada decebedora (i amb els seus millors jugadors en contra) i tampoc sabem com encaixarà Ben Simmons, dues preguntes força importants que poden marcar el destí a curt i llarg termini de la franquícia.

Si tot va bé, els Brooklyn Nets tindran arguments per intentar lluitar l’anell amb Bucks i Celtics; segurament a un tier 2 amb Sixers o Heat. Però, a l’hora, són l’equip amb més dubtes de tota la conferència est, ja que poden esclatar en qualsevol moment. On acabaran els Nets aquesta temporada? Segur que viurem més girs de guió.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »