Connecta amb nosaltres

NBA

Els New Orleans Pelicans creixen al ritme de Van Gundy

Joves amb talent, veterans útils i un entrenador que ho barreja tot. Els Pelicans 20/21 estan creixent.

Comparteix

Els New Orleans Pelicans creixen al ritme de Van Gundy

Els New Orleans Pelicans s’han convertit en un dels projectes més cridaners de tota l’NBA tot just poc més d’un any després de l’adéu de la seva estrella més icònica (Anthony Davis). El públic vol veure’ls i a la lliga li interessa molt la seva exposició. Així ho demostra la seva presència als dos últims NBA Christmas Day. L’al·licient per seguir els Pels és Zion Williamson, però hi ha molt més a l’equip ara entrenat per Stan Van Gundy. Malgrat que el camí sembla llarg i la meta encara és llunyana, sembla que a Luisiana tenen prou arguments per mirar amb optimisme cap al futur.

La victòria inaugural davant els Raptors i la derrota nadalenca contra els Heat han sigut el millor exemple d’aquestes dues cares dels New Orleans Pelicans: semblar un gran equip alguns dies i ser clarament superats 72 hores després.

Després d’una offseason farcida amb molts moviments i malgrat la competència a l’Oest, els homes de Van Gundy poden aspirar als Play off gràcies a l’equilibri entre el seu young core i els veterans (malgrat que siguin pedaços amb un encaix dubtós), però han de resoldre algunes qüestions per avançar de casella i l’entrenador que va desenvolupar a Dwight Howard (i que va fracassar a Detroit) ha de dirigir a aquest equip a cotes que ni amb Anthony Davis van assolir.

Qui és el líder de l’equip?

A New Orleans tenen dos cracks. El primer, un all-star que, fora de L.A., ha despertat com el jugador que s’esperava quan va sortir de Duke; l’altre, un potencial MVP que ja domina les zones rivals malgrat les seves mancances. Brandon Ingram i Zion Williamson es combinen perfectament amb el primer com a líder aprofitant la seva experiència i les absències del segon. Però amb un Zion sa, els rols s’hauran de repartir de nou i pot ser problemàtic.

Ara mateix no hi ha dubtes: Ingram s’ha guanyat ser la primera espasa i generador dels New Orleans Pelicans, explotant al màxim la faceta de finalitzador de Williamson. Aquest equilibri pot funcionar sempre que Brandon Ingram se senti còmode, ja que Zion sempre tindrà més atenció mediàtica i millor estadístiques. Per tant, els New Orleans Pelicans poden funcionar sempre que l’ex laker vulgui ser el líder que fa funcionar a l’equip i Zion el que ocupi les portades. 

Lonzo Ball

El base sembla un jugador més centrat d’ençà que juga lluny de L.A. i, sembla, de l’ombra del seu pare. Però la realitat és que el germà gran dels Ball ha tingut una progressió mínima a l’NBA. A l’estiu de 2021 serà agent lliure restringit i el seu futur pot passar per deixar New Orleans. Lonzo és un molt bon defensor i a l’atac destaca pel seu catch&shoot, però li costa molt jugar un 2×2 en estàtic, qualitat clau pel desenvolupament de qualsevol organitzador de joc.

És per això que l’arribada de Van Gundy (i de Steven Adams) pot ser l’última oportunitat per Ball de ser el segon/tercer jugador dels New Orleans Pelicans i trobar el seu espai a la franquícia. 

Però, això sí, personalment crec que Lonzo Ball es quedarà a l’equip amb un contracte d’uns 15 milions per any i tres temporades de duració com a senyal de confiança, però ha de treballar si no vol ser candidat a ser traspassat poc després o fins i tot que no tingui un millor contracte a la seva carrera.

Quin és el futur dels pedaços?

Steven Adams, JJ Redick i Eric Bledsoe són els veterans d’un equip en el qual només l’escorta té un encaix clar. Amb Steven Adams hi ha un debat interessant respecte a ell i el desenvolupament de Zion Williamson. Veient els partits que s’han jugat fins ara, el neozelandès és pilar fonamental a l’equip per la seva defensa. Però el seu espai xoca amb el joc del sophomore. Després, Bledsoe no està tenint el nivell per ser beneficiós per cap sistema i està obstruint el creixement de jugadors com Nickeil Alexander-Walker. Per últim, JJ Redick segueix sent un dels millors en el seu rol, però l’edat no perdona i, si no arriben els resultats, potser seria interessant per les dues parts un traspàs al febrer.


El projecte dels New Orleans Pelicans pinta bé, però Van Gundy s’ha d’adaptar a les demandes de jugadors tant del segle XXI com Williamson o Ingram  i encertar en el futur de Lonzo Ball i els fitxatges per arribar a les millors posicions de l’Oest seguint aquesta línia de treball.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »