Connecta amb nosaltres
Ornella Bankole

BÀSQUET FEMENÍ

Ornella Bankole tanca el cercle amb l’Spar Girona

L’aler francesa arriba a Girona pel tram final de temporada.

Comparteix

Ornella Bankole tanca el cercle amb l’Spar Girona

Sobre la botzina, però ha valgut. L’Spar Girona aconsegueix tancar una incorporació abans del tancament del mercat (a les dues de la tarda) i lliga a Ornella Bankole fins al final de temporada. A l’haver obtingut lligar a la jugadora abans de la fi de la data límit per incorporar jugadores de lligues estrangeres, fa que el relleu d’Irati Etxarri encara pugui arribar per la normativa on s’especifica que un club pot fitxar fora de termini si hi ha una lesió de llarga durada dins la plantilla. Això sí, l’equip hauria de donar de baixa la fitxa de la navarresa i, conseqüentment, només podria reemplaçar el seu lloc per una jugadora nacional per tal de complir amb les quatre jugadores de formació dins el roster.

Tornant al tema que ens ocupa, Bankole procedeix del Bourges francès. Club que, al seu moment, va pagar una compensació econòmica a l’Spar Girona perquè la jugadora comencés el curs vestint l’elàstica taronja francesa. La seva arribada donarà oxigen tant al perímetre com al joc interior. Tot i els seus 181 centímetresBankole és una jugadora amb un físic envejable que li permet ser un recurs més al seu entrenador per la posició d’aler pivot. Just on pateix més l’Uni, ara mateix, després de la lesió d‘Etxarri.
No s’ha aconseguit que pugui arribar a jugar el partit decisiu davant el Perfumerías Avenida a Eurolliga per tal de poder ser a uns quarts de la competició per tercer any consecutiu, però la seva arribada s’ha d’analitzar en un període a llarg termini basant-nos sempre fins a la fi d’aquesta campanya. En parlem.

Ornella Bankole

Sense contracte amb cap franquícia WNBA

Això és importantíssim per l’Uni. Recordem que, a causa de la normativa de la competició americana, les jugadores que comencin el seu tercer curs a la lliga han d’estar presents al primer dia dels “training camps” de la seva franquícia. En aquest cas, aquest dia s’escau al 30 d’abril. En quin moment es trobarà la Liga Endesa per aquestes dates? En plenes semifinals de la competició. Concretament, s’haurà jugat el segon partit. Aquí és on el conjunt gironí hi surt perdent perquè Brittney Sykes farà les maletes, direcció Washington per jugar amb les Mystics. Sí, just al moment més important de la competició nacional.

Què suposa l’arribada de Bankole a l’Uni?

A part d’oxigen per la resta de la plantilla, la seva incorporació és interessantíssima al llarg del que queda de temporada perquè la jugadora es pugui revaluar després d’un any discret al BourgesBankole venia de fer dos curts excel·lents a Le Rochee anotant 11 i 15 punts de mitja, respectivament. Aquest any, estava superant els sis pels pèls. Per tant, a priori, sembla un “win-win” de manual per les dues parts. L’Uni aconsegueix el que tant necessitava el vestidor i la jugadora té l’oportunitat de sentir-se rellevant altra vegada. Tot i tenir present que la competència per tenir galons dins la plantilla serà brutal. Sykes, GardnerTolo i el moment excels d’Araújo són els quatre focus principals per la finalització de jugades en clau gironina.

Ornella Bankole
Al Bourges no ha gaudit d’un entorn prou bo pel seu joc per tal que pogués brillar. Se l’ha aprofitat com a una generadora des de la segona unitat, però sense tenir gaire èxit a l’hora de mirar cistella quan la pilota ha sortit de les seves mans. Sobretot, ha patit en situacions de dos contra dos com a manegadora on té una mitjana de 0,25 punts per possessió tot i ser un dels seus recursos principals per crear-se els seus tirs. Bankole, al final, és una altra jugadora de caràcter físic, amb molta verticalitat i, com hem anat dient, polivalent. Tres fets claus per les últimes confeccions de plantilles del club al llarg dels darrers anys. Gaudeix jugant a camp obert on la seva potència física la converteix en un recurs clau a la finalització de contraatacs amb una xifra de 0,92 punts per possessió. És important destacar que és letal en transicions ràpides perquè en estàtic, tal com veurem més endavant, prefereix més moure’s per zones exteriors que atacar els espais de les defenses. En talls i situacions de mà a mà no s’assoleixen ni un 10% de les jugades que ha finalitzat aquest any a França. Una xifra que continua donant indicadors de com és en tasques ofensives. O genera o finalitza, però mai sense ser una amenaça a l’esquena rival.

Fora de termes generadors, quasi 3 de cada 10 atacs finalitzats per ella han estat en situacions de peus quiets. Sinònim que tant pot produir per ella com ser ella la finalitzadora de les jugades. És una dada impactant, però que costa creure que succeeixi en un cas com el seu on necessita pilota per sentir-se valuosa.

Fins que no se la vegi en acció a Fontajau no se la podrà jutjar, però ha de servir com a un perfil més per crear perill des del tir exterior – encara que no gaudeixi de percentatges excel·lents – i deixar a les “vaques sagrades” que posin el ritme i l’ordre al joc de l’Uni.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »