Connecta amb nosaltres

NBA

Paskal Siakam: l’hora 0 dels nous Raptors

Pascal Siakam ha de ser un dels homes importants del pròxim projecte dels Raptors.

Comparteix

Paskal Siakam: l’hora 0 dels nous Raptors

Paskal Siakam és l’estrella que els Raptors necessiten

L’NBA és una competició que constant evolució. Aquests canvis es poden produir tan de pressa que hi ha vegades ens costa assimilar-los, franquícies que cauen i s’alcen constantment. Però poques han experimentat el trasbals que han sofert els Toronto Raptors, els vigents campions de la competició. De l’alegria de la celebració del títol a la pèrdua del seu heroi i jugador franquícia Kawhi Leonard en poc més d’un mes. Un cop molt dur que posava en risc la cultura competitiva dels canadencs. N’hi hauria prou amb Lowry, Gasol, Ibaka? L’adéu de Leonard ha obert noves oportunitats per aquells que les sàpiguen aprofitar. I a la franquícia del dinosaure, sembla que han trobat el jugador perfecte per omplir el buit deixat pel californià. Un jugador que fins aquesta temporada era un mer secundari, i que s’ha obert pas amb una força eixordadora. Parlem de Paskal Siakam.

2019 és l’any de Paskal Siakam

Per Paskal Siakam aquests Playoffs 2019 van ser especials. No només per la consecució de l’anell, sinó per la seva consolidació com a nova referència dels canadencs. El camerunès va mostrar una millora substancial de les seves prestacions, i va exercir de legítima segona espasa en diversos moments. Una explosió que ha ajudat a digerir, si és que es pot digerir, la marxa de Kawhi Leonard a Clippers.

Ara, Masiji Ujiri, general manager dels Raptors, haurà de decidir si entrega les regnes de l’equip a Siakam i sota quines condicions. I és que, durant aquesta temporada, els Raptors hauran de negociar la renovació del camerunès. Una renovació que s’espera que sigui molt propera al màxim al qual Paskal Siakam té dret i que llançaria un clar missatge: a Toronto es vol seguir competint.

Per al camerunès seria l’oportunitat perfecta per desenvolupar tot el seu potencial. Amb les referències principals de l’equip entrant en els seus últims anys de carrera, pocs qüestionarien el seu lideratge. Sens dubte és una aposta arriscada, però els Raptors ja han experimentat l’èxit fent aquesta mena de moviments, així què, per què no redoblar l’aposta?

Una aposta arriscada

I és que, cal recordar-ho, Paskal Siakam va arribar a Toronto en un altre moviment també catalogat com arriscat. En la posició 27 del draft 2016 els Raptors seleccionaven a Siakam. En aquell moment, un jugador desconegut procedent del Senegal que reunia unes capacitats físiques excepcionals. Els dubtes de la seva posició i els seus minuts en un equip candidat a l’anell llastraren les seves opcions en un primer moment. Intercalà la G-League amb els Raptors dos anys, fins que les necessitats d’un canvi d’estil després de dos desastres a Playoffs li varen obrir la porta a la continuïtat.

I aquesta continuïtat ha estat el salconduit a ser el jugador més millorat i a revelar-se com un autèntic diamant en brut. Siakam ha esdevingut un dels perfils més interessants i anòmals de la lliga, els anomenats point forward. Tot això sota la batuta del seu gran valedor, Nick Nurse.

Nurse, el load management i Siakam

Els Raptors compartiren en total 313 vegades la pilota per partit, el que suposava un 9,5% més que quan Leonard era present. Siakam es va veure beneficiat d’aquest estil, realitzant un total de 65,8 tocs a la pilota, un 6,8% més que amb Leonard. Després d’aquesta temporada, Paskal Siakam ja sap el que són els moments de màxima exigència i com afrontar-los. Ara, cal que els Raptors recuperin aquesta aposta per facilitar aquesta transició de lideratge al camerunès.

La marxa de Leonard no agafa a contrapeu la gerència Raptor. La gestió de l’afamat “load management” va deixar vint-i-dos partits de temporada regular a Leonard. I aquesta experiència serà de molta ajuda durant la present temporada dels Raptors, ja que es crea un estil molt més coral. Les bases d’aquest estil posaven èmfasi en l’habilitat individual del jugador i una defensa coral d’elit.

Li anirà gran el rol de jugador franquícia?

Pascal Siakam porta a l’NBA poc més de tres temporades, una de les quals va militar en la seva pràctica totalitat a la G-League. Si bé és cert que potser el rol de jugador franquícia li pot venir gran, el seu potencial ha quedat més que demostrat. Paskal té només vint-i-cinc anys, i té temps per seguir polint les seves habilitats. Un altre aspecte a tenir molt ben valorat és la seva mentalitat infatigable i treballadora. Siakam no és un jugador conformista i sembla mentalment preparat per assumir la batuta. Precisament, Nick Nurse ha donat detalls del que espera del seu jove jugador en una entrevista recent.

És el moment que sigui el nostre home. Ha estat jugant a un gran nivell com a complement de la nostra estrella (Leonard), però és el moment que assumeixi els galons. El necessitem com a referència ofensiva, el jugador que ens ha de liderar en els moments decisius. Té camí per recórrer, però el límit encara li queda molt lluny.

Així, Paskal Siakam compta amb les condicions esportives per convertir-se en el nou rostre dels Raptors. Una nova jove estrella que representa el relleu generacional generalitzat a la conferència Est. Hi ha Esmaixada, el seguirem amb molta atenció a partir del 22 d’octubre.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »