Connecta amb nosaltres
penya

LLIGA ENDESA

L’1×1 del Penya-Bilbao: Morgan dona la primera victòria a la pròrroga

Klemen Prepelic ha tornat per ser el màxim anotador de l’equip.

Comparteix

L’1×1 del Penya-Bilbao: Morgan dona la primera victòria a la pròrroga

Partit molt irregular de la Penya, que ha suat de valent per desfer-se del rival, a priori, més fluix del grup. Jonathan Rousselle ha tingut el triple guanyador sobre la botzina del temps reglamentari, però el francès, màxim anotador del seu equip, no ha tingut fortuna en el darrer llançament. Amb el retorn de Klemen Prepelic, el Joventut ja tenia totes les peces disponibles i ha maximitzat tots els esforços per sumar la primera victòria d’aquesta fase final (79-86).

TITULARS

Arturs Zagars (5) – Estancat

A la primera jornada va deixar millors sensacions que Dimitrijevic i avui Carles Duran l’ha premiat amb una titularitat que no ha aprofitat. Segueix faltant-li encert en el triple per ser realment perillòs en atac. Tot i millorar en la direcció de joc no és suficient per consolidar-se com a un jugador vital de la rotació.

Albert Ventura (8) – Insubstituïble

Els partits es guanyen en defensa. Avui, la decisiva, la que sortirà a les millors jugades, ha sigut seva, amb la pilota que li ha pispat a Rafa Martínez en l’última acció. Aquesta només ha sigut la punta del iceberg d’una feina enorme durant els més de 34 minuts que ha estat sobre el parquet.

Xabi López-Arostegui (9) – Impecable

Enamora. A l’entrenador i a l’afició. Avui sí que ha tingut encert en el tir, assumint únicament i exclusivament els llançaments que li toquen. El treball defensiu i en rebot que aporta a l’equip és impagable tot i que, a la primera part, Rafa Martínez li ha guanyat un parell d’accions consecutives. És el jugador a la sombra més importat del equip.

Conor Morgan (7) – Guanyador

No ha fet un bon partit en general el canadenc, però s’ha connectat en el moment més important del duel. La seva primera cistella ha sigut la que portava el partit a la pròrroga, i els 5 primers punts del temps extra també han sigut seus, un triple forntal, i una esmaixada espectacular per la línea de fons.

Alen Omic (8) – Gladiador

Ha tingut una feina de por, primer amb Ondrej Balvin però sobretot amb Ben Lammers (5 taps). Ha lluitat de tu a tu amb els pivots rivals, en ocasions amb els dos a la vegada, i la seva lluita ha sigut essencial per sumar la victòria. Sorprenenment concentrat, ha sigut dels millors en els dos primers partits i avui ha liderat l’apartat rebotejador amb 12 captures.

BANQUETA

Nenad Dimitrijevic (6) – Immadur

Ha jugat molt millor que en la primera jornada, que no era gaire complicat (11 punts, 7 asistències), però encara ha de millorar en la presa de decisions, sobretot quan les pilota crema. Jugar a porta tancada ens permet escoltar les esbroncades de Carles Duran, i la paraula “Neno” ha sigut la més repetida per l’entrenador verd-i-negre. Si acaba de trobar aquest punt de maduresa (5 pilotes perdudes) que ha demostrat en ocasions durant aquesta temporada, veurem la millor versió del jugador macedoni.

Klemen Prepelic (9) – Bentornat

No va jugar el primer partit per una sobrecàrrega muscular, però avui ha tornat com si els 3 mesos no haguesin passat per ell. Ha començat amb el canell molt calent però la defensa de Bilbao Basket l’ha anat apagant al llarg del duel. Tot i no trobar els punts desde la línea de triple (3 de 10), ha estat impecable en els tirs lliures (10/10) i ha tingut una lectura de joc excel·lent per castigar les sobremarques que atreia dels defenses rivals.

Pep Busquets (6) – Integrat

Ja és de ple dret jugador de rotació. Amb la tornada de Prepelic ha perdut protagonisme (6 minuts), però ha complert mantenint el nivell demostrat en la primera jornada.

Joel Parra (7) – Treballador

Llàstima que no ha anotat un parell de triples que ha tingut alliberats a la segona part i que li haurien deixat una xifra anotadora de molta més entitat (9 punts). Ha patit amb la força interior rival, que el superava físicament, però a base de treball, s’ha tret ell mateix les castanyes del foc i ha donat molts minuts de rotació a un Morgan que no estava del tot fi.

Oliver Stevic (5) – Aprovat

Ha complert amb l’expedient però es notava la diferència quan estava sobre el parquet en lloc de Omic.

Carles Duran (8) – Collat

Carles Duran

No ha tingut gaire marge de maniobra. Avui la victòria era obligatòria i els 5 jugadors del cinc ideal de l’equip han superat els 25 minuts de joc. De fet, ni Arnau Parrado ni Kerem Kanter han jugat. Era el que tocava, avui la victòria estava per sobre de tot, però pels propers compromisos haurà de tornar a repartir oportunitats. Se l’ha vist molt dialogant amb els seus jugadors, i la cistella de Conor Morgan per portar el partit a la pròrroga ha estat dissenyada per la seva pissarra.

Estadística del partit.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

PATREON

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »