Connecta amb nosaltres
manresa

LLIGA ENDESA

Plantilla per fer a Manresa

Quines són les necessitats del Manresa al mercat?

Comparteix

Plantilla per fer a Manresa

El Baxi Manresa ve de fer una temporada històrica amb la classificació per la Copa del Rei, els play off de la Lliga Endesa i arribant a la final de la Champions League. Després d’aquesta explosió espera un estiu de canvis a Manresa. Des del canvi de president als canvis al parquet tot serà important per intentar repetir o millorar la història. A dia d’avui tota l’expectativa recau en el tàndem Pedro Martinez-Xevi Pujol per confeccionar la plantilla de la temporada vinent.

Els canvis organitzatius

Per començar, el president Josep Sáez va anunciar a finals de juny la seva retirada del càrrec. Ha estat 5 temporades al capdavant del projecte i la línia és clarament ascendent després que Sáez entrés al 2017, la temporada del descens a Leb Or. El seu substitut serà Jordi Serracanta, que va formar part del consell d’administració del club entre 2015 i 2019.

Seguim amb un dels temes que ha estat motiu de discòrdia. La renovació de Pedro Martinez es va fer esperar. Fins i tot va arribar a sortir que ho tenia tot lligat amb València i que altres equips li anaven al darrere. Finalment entrenador i entitat van arribar a un acord a principis d’aquest mes de juliol fins al 2024. Pedro dirigirà al Manresa dues temporades més i la temporada que ve serà la seva trentena a l’ACB.

 

Un dels actius més importants als despatxos del Manresa, el director esportiu Xevi Pujol ha renovat fins al 2025. La feina que ha fet les dues temporades al càrrec l’avalen per a seguir desenvolupant el seu talent alhora d’encertar en escollir el jugador idoni pel que l’equip necessita. Tenia ofertes d’equips com Covirán Granada per sortir de la ciutat. Les expectatives per veure quins jugadors porta cap a Manresa són altes atesos els resultats que ha anat aconseguint des que porta la veu cantant als despatxos. Hi ha molts factors que s’han de complir perquè un fitxatge surti bé i Pujol els té tots controlats.

Les sortides

L’estiu passat el Manresa va fer cinc incorporacions que van ser clau durant la temporada: Chima Moneke, Ismael Bako, Luke Maye, Joe Thomasson i Sylvain Francisco. Aquests jugadors van tenir un rendiment esplèndid i això ha fet que equips d’Eurolliga hagin vingut a buscar-los. N’hi ha dos que ja han fet oficials els seus destins, Ismael Bako ho té amb per la Virtus de Sergio Scariolo pendent que es faci oficial i Joe Thomasson ha firmat pel Zenit de Xavi Pascual per les dues pròximes temporades.

Sobre Sylvain Francisco ha sortit la informació d’unes negociacions amb el Maccabi que, segons apunten, el firmarien a llarg termini però el cedirien la pròxima temporada. El base francès actualment es troba jugant la Summer League de l’NBA amb els Milwaukee Bucks. De moment no ha debutat. Luke Maye també surt, sent un jugador resolutiu des de la línia de 3. De Maye encara no en sabem el seu futur.

El cas de Chima Moneke encara està a l’aire. El nigerià de 26 anys ha estat la referència i caràcter d’aquest Manresa divertit. MVP de la Champions League i Millor quintet ACB, Moneke està escoltant ofertes. Segur que en té moltes. D’Eurolliga segur, de fet s’està parlant que Zalgiris i Asvel li van al darrere. Una llàstima veure’l lluny de la Lliga Endesa.

A tot això hi hem de sumar també la baixa de Rafa Martinez. La retirada del veterà emblema del club deixarà un buit difícil d’omplir.

Què necessita el Manresa per seguir al mateix nivell?

És imprescindible paliar les baixes amb jugadors que puguin estar al nivell dels que surten. Actualment el Manresa té pocs jugadors en plantilla donades les sortides. Dani Pérez, Dani Garcia, Guillem Jou, Elias Valtonen i Marcis Steinbergs dels pocs jugadors que tindran continuitat la temporada vinent. Brancou Badio ha acabat contracte i tant Juanpi Vaulet com Yankuba Sima han estat inscrits al dret de tanteig que acaba el dimecres 14 de juliol. Si reben ofertes, Manresa tindrà 5 dies per igualar-les.

Exteriors

D’entrada una de les necessitats per cobrir és la incorporació d’un base que sigui el contrapunt de Dani Pérez. Un jugador amb capacitat anotadora que pugui sortir des de la banqueta i posar una altra marxa al ritme del partit o simplement donar-li un altre color.

Un altre jugador a incorporar és un generador exterior amb bon tir i capacitat per a l’u contra u des de la posició d’escorta. Que sigui titular i pugui trencar el sistema per buscar cistella així com assumir pilotes calentes. Que pugui jugar pick and roll, desencalli les defenses contràries i contribueixi al moviment de pilota. Per aquest rol, el rumor que circula és sobre el jugador nord-americà Scott Bamforth de Le Mans.

També és necessari un microones exterior que pugui combinar bé amb el base anotador i que entre els dos puguin revolucionar els partits. Amb bon percentatge des de la línia de tres, capaç de tirar en transició i tenir una defensa correcta sobre els generadors rivals. I segurament farà falta també un altre jugador exterior de rotació. Un dels jugadors que podria encaixar en aquests perfils és el veterà Arturas Milaknis del qual ha circulat el rumor.

Interiors

Per assegurar el projecte són necessaris interiors de garanties que puguin dominar el rebot i córrer la pista per jugar ràpid com li agrada a Pedro Martinez. Com a mínim dos jugadors en posició de 4 i un 5, que haurien de ser dos si també acaba sortint Yankuba Sima, pel qual ha mostrat interés el Lenovo Tenerife.

manresa

Pel que fa als aler-pivot, han de tenir mobilitat i capacitat de llançar des de la mitja i la llarga distància. Habilitat per a poder fer canvis defensius i defensar a petits. Un ha de ser titular i important per l’equip, l’altre ha de ser el seu recanvi des de la banqueta. El nom que sona amb més força a dia d’avui és el de Tyson Pérez, que ha estat a Andorra i que abans de la lesió que l’ha tingut apartat de les pistes el darrer any era un dels grans talents emergents de la Liga Endesa. Havia sonat per equips Eurolliga i el seu sostre, si està sa, continua sent el mateix. Aposta que tindria una recompensa altíssima en cas que sortís bé.

En la posició de 5, un perfil rim runner que jugui bé les continuacions en el bloqueig directe, seria força funcional. Imprescindible capacitat rebotejadora als dos cèrcols com comentavem. Ha de tenir intimidació però també un punt d’atletisme per a poder executar aquest joc de caire més veloç. El nom que ha sonat per aquesta posició és el de Yannick Nzosa. El pivot format els darrers anys a Unicaja no ha tingut sort i ha passat de ser un jugador que fa mesos era loteria del Draft a caure a les profunditats de la classe, amb la qual cosa encara no farà el salt a l’NBA. Necessita minuts i rodatge a Europa.

Xevi Pujol està ja observant la Summer League, veient quins jugadors hi pot pescar per al projecte de la temporada 2022-2023. Esperem tenir notícies ben aviat d’alguna incorporació per veure com van encaixant les peces en aquest nou Baxi Manresa. Podrà superar-se respecte de la temporada passada i seguir fent créixer l’equip? Veient la trajectòria, hem de ser optimistes.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »