Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Prèvia de la lliga femenina Endesa 20/21

La Lliga Endesa comença aquest divendres.

Comparteix

Prèvia de la lliga femenina Endesa 20/21

Aquest divendres 18/9/2020 comença una nova temporada de la Lliga Femenina Endesa, una lliga diferent i excepcional a causa del COVID19 i que tindrà la participació de 16 equips. La pandèmia va obligar als equips a aturar la competició passada al març (just després de la Copa de la Reina), deixant la temporada 19-20 sense un campió, ja que no van poder disputar-se els playoff pel títol.

UNA LLIGA MARCADA PEL COVID

Imagen

Presentació Kutxabank Araski. FONT:@Araski

Tot i seguir amb el COVID19 amb nosaltres, la lliga començarà divendres amb unes mesures molt estrictes per evitar qualsevol contagi, ja sigui a la pista, on hi ha jugadores i staff tècnic com a les grades. Aquest any no podrem gaudir dels pavellons plens de moment, sinó que cada camp tindrà un aforament limitat depenent del seu aforament total. D’aquesta forma es buscarà garantir la distància de seguretat entre tothom i amb l’ús obligatori de la mascareta.

Tot i les mesures, ja hem pogut veure com a la Supercopa de Bilbao on 4 equips (València, Gernika, Avenida i Girona) feien els protocols que s’haurà de seguir en una lliga atípica. A part, el fet de passar de 14 a 16 equips significa tot un repte pel que fa els calendaris en un any difícil per la pandèmia. Un cop finalitzada la Supercopa, les jugadores i la FEB van treure coses molt positives que han donat pas a l’inici de la lliga.

AUGMENT DE QUALITAT I EXIGÈNCIA CADA ANY

Pel que fa a la lliga, podem veure com va agafant més nivell, i és que els equips porten reforços cada cop de més nom internacional. És el cas de  jugadores de primer nivell europeu com Julie Vanloo (Zaragoza), jugadores WNBA com Chelsea Gray (Spar Girona), nacionals amb molta projecció com pot ser Laia Flores o Txell Alarcón ( les dues del CD Promete) i jugadores nacionals amb molt de nom com Cristina Ouviña (Valencia), Anna Cruz (Araski) o Laura Nicholls (Zaragoza).

Aquest fet dóna opció a què molts equips estiguin lluitant per guanyar una lliga que cada cop serà més competitiva. Anteriorment era quasi segur un clàssic Perfumerías Avenida –  Spar Girona a la final, però avui en dia hi ha 5-6 equips que perfectament poden donar una campanada, com bé poden ser Valencia Basket, Zaragoza, Kutxabank Araski o Lointek Gernika.

MÉS PROTAGONISME A LA LLIGA FEMENINA

Imagen

Casademont Zaragoza. FONT: @BasketZaragoza

A més, no només tenim millor jugadores, de més nom, sinó que podem veure com els equips masculins van donant més protagonisme a la secció femenina, fent grans apostes per elles. Un clar exemple és el cas del València Basket, que en res ha passat de la LF2 a jugar uns playoff de l’Eurocup femenina. També tenim al Movistar Estudiantes, que ha pujat aquest any al fer una grandíssima LF2. Per últim tenim un nou equip, el Casademont Zaragoza, equip que té moltíssim potencial per donar molta guerra, amb jugadores molt conegudes com Laura Nicholls, Keisha Gatling o Julie Vanloo.

Un altre tema és el cas dels patrocinadors, i és que per culpa del COVID19, la lliga s’ha vist perjudicada. Un clar exemple va ser la pèrdua d’un patrocinador principal d’un equip potent com és l’Spar Uni Girona o bé el Femení Sant Adrià, qui va haver de donar la plaça al Spar Gran Canaria per no poder complir econòmicament o el del Stadium Casablanca, que va vendre la plaça al Casademont Zaragoza i elles se n’han anat a la LF2.

Finalment, en aquesta lliga podrem tenir la participació de 16 equips que ens donaran molt espectacle en una temporada excepcional. Aquests equips són els 14 de la temporada 19-20 i els dos ascensos del Movistar Estudiantes i l’Spar Gran Canaria.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »