Connecta amb nosaltres
Prèvia Eurolliga. Madrid-Partizan

+BÀSQUET

Prèvia Eurolliga. Madrid-Partizan: tornar a la glòria

El Madrid busca alçar una nova copa i el Partizan tornar a lluitar per aixecar-la

Comparteix

Prèvia Eurolliga. Madrid-Partizan: tornar a la glòria

La fase regular de l’Eurolliga ha arribat a la fi. Durant aquests mesos hem viscut grans sorpreses, meravelloses jugades i, també, insospitades decepcions. Però tota la xerrameca ha acabat, ara és temps de Playoffs, és temps per els valents, doncs, no hi ha marge d’error. Els vuit equips volen ser a Kaunas per lluitar pel títol però abans han de disputar una sèrie de partits a vida o mort.

Les grades seran plenes de gom a gom, gaudirem d’ambients de somni i de bàsquet d’Olimp. Els entrenadors dormiran poc i menys per preparar-se per cada partit i els jugadors ho deixaran tot empesos per la força de milers de veus amigues.

Esmaixada.cat us brinda la prèvia d’Eurolliga. Madrid-Partizan, una sèrie que es mostra molt igualada i emocionant. Ara, comencen els Playoffs, el temps s’ha acabat, el pas previ a la Final Four ja és aquí i no pot haver-hi errors. Tensió màxima entre Madrid i Partizan per estar entre els quatre millors d’Europa.

Eliminatòria en números

Tant Madrid com Partizan són dos equips molt ofensius i anotadors: els blancs han anotat una mitja de 85,6 punts per partit i, els serbis, 85,2. Segon i tercer equip que més anoten per partit.

El Madrid és el setè en Ofensive Rating (118,2) i el Partizan el primer de la competició (121,9). Tots dos conjunts són bons llançant de tres. Els d’Obradovic anoten el 40% dels triples intentats i els de Mateo el 37%. Ens els tirs de dos els percentatges també són molt semblants: 56% pels balcànics i 58% pels espanyols.

Aquestes dades mostren el potencial ofensiu d’ambós equips.

On trobem diferències en les estadístiques és en l’apartat defensiu. L’equip entrenat per Chus Mateo permet només 79,4 punts però els de Zeljko 82,7, el sisè pitjor registre. El Defensive Rating dels serbis és el segon pitjor de l’Eurolliga (117,8) en canvi, el del Madrid és el segon millor (109,5).

La defensa blanca només permet 15,5 assistències per partit i la del Partizan en permet 18.

És d’esperar que Obradovic faci pujar els guarismes en defensa del seu equip pels Playoffs però, en aquest aspecte, el Madrid és superior.

Com juga el Madrid?

L’equip de la capital espanyola disposa de diverses armes per fer mal al rival. Una d’elles és el ritme i el buscar tirs en els primers segons. En aquesta idea de joc es troben molt cómode tan Musa, Hanga, Hezonja i Deck, principalment.

Òbviament, una de les virtuts principals del Madrid és l’alimentació a Tavares després del bloqueig directe i en pilotes interiors. L’equip serbi no disposa de pivots alts i, aquesta, pot ser una possible debilitat a explotar.

Prèvia Eurolliga. Madrid-Partizan: tornar a la glòria

El Madrid necessita al millor Gaby Deck @Euroleague

El conjunt blanc fa molt ús del bloqueig directe per aprofitar la varietat d’opcions ofensives de jugadors com Musa, Hezonja, Hanga i Llull entre d’altres.

És un equip replet de tiradors i també de penetradors. El penetrar i dividir és una eina molt vàlida pel Real Madrid i amb la qual treu molts avantatges.

També disposa de dos jugadors prou determinants en l’u contra u exterior (Hezonja i Musa) i amb alta capacitat per finalitzar en contacte. Això pot ser una vía aprofitable pel Madrid doncs, tret de Lessort, el conjunt serbi no gaudeix de gaires intimidadors.

Gaby Deck és un home fonamental i vital per Chus Mateo. No només en l’apartat defensiu sino també en l’ofensiu. És comú veure al Madrid buscar vàries vegades durant un partit a l’argentí en el pal baix. Treuen molt rèdit de la seva habilitat tècnica i del seu físic.

Els percentatges per zones de Gabriel Deck @3StepsBasket

Els percentatges per zones de Gabriel Deck @3StepsBasket

El que sí ha estat una tònica negativa durant el curs és les desconnexions en defensa i en atac. En força ocasions el Madrid encadena atacs poc col·laboratius amb l’esperança d’extreure un resultat positiu gràcies a la tremenda habilitat individual de la majoria dels seus jugadors. Spoiler, no sempre ha sortit bé.

Com juga el Partizan?

El conjunt balcànic ha sorprès a molta gent aquesta temporada. Sembla que l’efecte Obradovic ha donat resultats ja que el Partizant ha anat de menys a més. Ha acabat amb molt bones sensacions i en dinàmica positiva i vol continuar sorprenent a tothom.

L’equip serbi té els automatismes molt ben inculcats i es nota en el moviment sense pilota. Els jugadors es mouen per la pista de manera molt natural i mecanitzada.

Punter i Exum

El pes de la generació de joc ofensiu recau en els jugadors exteriors, concretament de Kevin Punter i de Dante Exum.

Prèvia Eurolliga. Madrid-Partizan: tornar a la glòria

Exum és un dels principals eixos ofensius i defensius del Partizan @Euroleague

Punter, el màxim anotador de l’equip (15,5 pts) és una de les amenaces més letals de l’Eurolliga. Pot anotar des de qualsevol zona i en qualsevol context. Obradovic intenta explotar la seva capacitat anotadora a través de bloquejos directes, de mans a mans i de bloquejos indirectes per llençar de tres i des de la mitja distància.

És normal veure al nord americà en situacions d’u contra u, igual que amb Exum. Aquests dos tenen llicència per buscar cistelles en transició i en els primer segons de possessió.

En atac estàtic, a part dels dos mencionats, també intenten involucrar a Zach Leday tant en continuacions cap a dins o cap al perímetre i al pal baix.

Intensitat i canvis

És un equip dur en defensa i que fa canvi en totes les situacions. En aquest sentit poden patir contra el Madrid amb Tavares, Hezonja i Deck. Per aquets motiu acostumen a estar molt atents en el costat dèbil per les numerosas vegades en les que es troben en mismatch.

Intenten molestar el màxim possible fent ús de les mans i sent constants i durs en els contactes. Quan juguen a casa totes aquestes habilitats augmenten gràcies als ànims de l’afició. Hem de tenir en compte que, de locals, només han perdut contra: Barça, Fenerbahce, Estrella Roja, València i Milà.

Precedents

Aquesta temporada es van creuar per primera vegada al WiZink Center i el partit va ser trepidant. Va guanyar el Madrid 105-97. En el primer quart, el serbis, van anotar 40 punts. Tot i això els blancs van remuntar un partit d’alta intensitat.

Els dos partits van acabar amb molts punts per part dels dos equips. A l’Stark Arena va guanyar el Partizan 104-90.

En els dos duels Obradovic va intentar castigar a Tavares començant el partit amb un pivot que obri el camp. A Madrid va posar a Brodziansky i a Sèrbia a Smailagic. Amb el segon va tenir més èxit i també amb Lessort. El fancès va ser capaç d’anotar vàries vegades contra el de Cap Verd continuant cap a la cistella després del bloqueig directe.

Tavares ha de demostrar la seva dominància

Tavares tindrà un paper fonamental @Euroleague

El segon partit l’equip de Mateo el va perdre perquè no va saber trobar solucions a l’intensa pressió en les línies de passe dels balcànics. Va partir amb les ajudes del costat dèbil i les cistelles en contraatac dels d’Obradovic.

El Partizan, tant en el primer com en el segon partit, van saber aprofitar els minuts en els que el Madrid no connectaba conjuntament i buscava solucions en les individualitats.

Jugadors a seguir

És una obvietat però Tavares serà diferencial. Això pot ser positiu o negatiu pel Madrid. Pel que hem vist a la lliga regular Obradovic intentarà castigar al gegant del Madrid amb pivots que amenacin des de lluny i amb la mobilitat de Lessort. Si ho aconsegueix el Madrid patirà molt ja que superar a Tavares estalviar moltes complicacions a prop de cistella.

El de Cap Verd, en el primer partit, va estar molt més còmode amb Brodziansky i va acabar amb 17 punts i 8 rebots. A Sèrbia, Smailagic va fer millor paper i va acabar expulsat amb 7 punts i 4 rebots.

Prèvia Eurolliga. Madrid-Partizan: tornar a la glòria

Musa haurà de ser molt eficient en atac @Euroleague

Gaby Deck i Dzanan Musa. Aquests dos jugadors són imprescindibles pels interessos blancs però en aquesta sèrie ho han de ser més. A casa del Partizan serà molt difícil guanyar i serà un partit d’alta tensió. L’argentí i el bosni són els que millor aguanten la pressió i els moments complicats. En l’aspecte psicològic ells dos han d’estar per sobre de tothom si el Madrid vol rascar una victòria de Sèrbia.

Kevin Punter. L’escorta és el principal focus ofensiu del Partizan. En els dos partits li va tocar jugar contra una defensa cara a cara. Hanga, Goss i Abalde van ser els defensors encarregats de minimitzar l’amenaça Punter.

Segur que hi haurà una defensa especial pel jugador del Bronx i segur que Obradovic tindrà maneres de respondre a Chus Mateo. Punter ha de ser el líder en anotació ara que el Partizan ha tornat als Playoffs.

Kevin Punter, dels millors jugadors ofensius d'Europa.

Punter ha de mostrar la seva millor versió @Euroleague

Predicció

Aquesta sèrie de Playoffs fa pinta de ser molt igualada. Realment és possible que qualsevol dels dos equips arribi a la Final Four i és difícil predir què pot passar.

La predicció d’Esmaixada és que guanyarà el Madrid 3-2. Però sempre s’ha de confiar en Obradovic. La veritat és que ens espera una sèrie molt igualada i emocionant.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a +BÀSQUET

Tradueix »