Connecta amb nosaltres

LLIGA ENDESA

Primer derbi català de la temporada! Prèvia i claus del Manresa vs Penya

Tot a punt pel primer derbi de la temporada.

Comparteix

Primer derbi català de la temporada! Prèvia i claus del Manresa vs Penya

Està sent una bona temporada pels equips catalans. Dins del panorama atípic que ens està tocant viure, el bàsquet no para i Joventut, Manresa i Barça no es poden queixar. Els tres equips de casa figuren entre la part ben establerta de les competicions que disputen i somien amb, més enllà de garantir-se la continuïtat, assolir recompenses competitives. La primera oportunitat per obtenir-ne alguna és la Copa del Rei. El Barça i la Penya la tenen a un pas, mentre que el BAXI Manresa vol encadenar una ratxa positiva de resultats per refermar la seva candidatura. Avui, al primer derbi català de la temporada ACB, procuraran fer el primer pas.

Pedro Martínez i Carles Duran han aconseguit que els seus equips tinguin una identitat clara i, el més important, que al llarg de la temporada hagin mostrat una evolució molt positiva. Els dos equips han desenvolupat una gran capacitat per optimitzar les qualitats dels seus jugadors de referència. La Penya té un seguit de referències molt vàlides per competicions europees d’alta volada, mentre que el Manresa és un dels blocs que millor explota la coherència i el joc col·lectiu. Alt ritme de joc, caràcter desinhibit, múltiples pals de paller i l’alegria pròpia d’aquells qui saben que estan superant les expectatives. Tots els ingredients que hi ha damunt la taula ens fan creure que presenciarem un gran partit.

Duel d’atacs

Manresa i Penya són dos equips que destaquen molt pel seu rendiment ofensiu. La Penya és el quart atac que més punts promitja de l’ACB, mentre que el Manresa és el sisè. En el cas dels homes de Pedro Martínez la gran majoria de punts deriven de les assistències i de la circulació de pilota: els bagencs tenen el segon nombre més alt d’assistències per partit (19’92), mentre que Dani Pérez és un dels millors motors de la categoria. Tal com hem anat veient al llarg de la temporada, Manresa té una plantilla amb molts executors que es veuen potenciats pel base. Si se l’allunya de la creació primària, que és el que va aconseguir el Madrid fa unes setmanes, la resta de l’atac perd sentit. Dani Pérez necessita estar a prop de la pilota i el Manresa necessita que hi estigui.

En el cas de la Penya, la construcció és força diferent. Carles Duran ha aconseguit consolidar un equip capaç de jugar a dos ritmes en funció de qui estigui en pista. Ferran Bassas és compatible amb el joc frenètic tradicional dels darrers anys de la Penya i també amb el “registre Tomic”, que és més lent i un pèl més previsible però ofereix noves vies de generació i potencia la qualitat de la resta de companys per la presència d’un nou habilitador. També cal tenir en compte que la presència de diversos combos com Pau Ribas i Neno Dimitrjevic facilita que hi hagi múltiples generadors en pista i que, excepte Birgander o Tomic, els jugadors parteixin de disposicions obertes que donin amplitud al joc. Contra Manresa, que té la mancança defensiva principal en allò que succeeix prop del cèrcol, serà especialment rellevant la capacitat que tinguin Tomic i els seus relleus -sobretot Birgander- per forçar Scott Eatherton a desgastar-se. Pedro Martínez opta en escenaris com aquest que descrivim per posar Eatherton de 4 i donar entrada a Sajus, però amb el retorn de Baez i la utilitat de Seth Hinrichs com a segon generador és un moviment que, en certa mesura, imposa limitacions a la identitat de l’equip.

Duel d’iniciatives

Manresa i Penya són dos combinats potents. La gran diferència entre els dos equips a dia d’avui és la capacitat per viure a remolc del rival: la Penya sap sobreviure, mentre que el Manresa pateix molt si el partit no es juga al pols que desitgen. Els dos apostaran per propostes valentes, però el favorit serà el que es mostri capaç de portar el compàs.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a LLIGA ENDESA

Tradueix »