Connecta amb nosaltres

+BÀSQUET

Què pot aportar Shannon Evans al València?

Un dels millors jugadors de l’ACB arriba a la Fonteta.

Comparteix

Què pot aportar Shannon Evans al València?

Un noi nou arriba a la ciutat del Túria. Shannon Evans reforça la minvada posició de base de l’equip d’Álex Mumbrú.

El nord americà, internacional amb Guinea, arriba amb contracte fins el juny de 2024 i amb l’objectiu de demostrar que té nivell per jugar a l’elit del bàsquet europeu.

Aquest fitxatge, a priori, ha d’elevar les possibilitats taronges per lluitar l’ACB i entrar a Play-off de l’Eurolliga. Les pròximes línies tenen la intenció d’esbrinar què pot aportar Shannon Evans al València i com pot encaixar amb l’estil de joc de l’equip.

El rendiment al Betis

Shannon Evans era el líder del Betis. Tot passava per les seves mans, així ho demostra el 31,9% d’ús que tenia a les possessions sevillanes. Només un 2% dels jugadors de l’ACB tenen un ús major.

En quinze partits amb els andalusos ha repartit 5,5 assistències per partit (quarta millor marca de l’ACB), ha anotat 21 punts de mitjana (líder de la lliga), robava 1,9 pilotes (el millor registre), ha estat el jugador que més faltes rebia (6,2) i el que més en perdia (3,1).

Cal afegir que és el jugador amb més valoració per partit (21,4) i el que més minuts ha jugat cada cap de setmana (32).

Als 28 anys és troba en el millor moment de la seva carrera. Va ser clau per salvar la categoría l’any passat i ha estat el ferro roent al que s’ha aferrat l’equip de Luis Casimiro en l’inici de la competició.

Què aportarà al València?

Amb tots els problemes que ha tingut l’equip per lesions, sobretot en la posició de base, té tot el sentit que l’hagin fitxat. És obvi que els seus números baixaran quan jugui amb el València, el club taronja té més recursos ofensius, però és davant l’oportunitat d’establir-se al més alt nivell del continent.

Que disminueixin les estadístiques no té perquè ser dolent. Evans farà bons números perquè té molta qualitat però el més important és que connecti a pista amb els companys i faci jugar a l’equip de la manera adecuada.

U contra u, valentia i anotació

El base nord americà aportarà punts i dotarà d’oportunitats per anotar als companys de València. El perfil d’Evans és semblant al de Chris Jones: base elèctric, gran u contra u, molt bon domini de pilota i habilitat per finalitzar a prop del cèrcol. A més, el base disposa d’un atribut vital: la capacitat de prendre decisions en qualsevol moment de partit i que l’error no afecti a les següents possessions.

Tot i que al Betis donava moltes assistències és més anotador que generador. Però ha demostrat que és capaç d’escollir l’opció correcta en la majoria de possessions. No és mal tirador, però no el podríem classificar de triplista. El seu percentatge des del perímetre baixa fins el 36% per falta de regularitat, anota 2,5 triples dels 6,8 intentats.

D’on millor anota, tant a prop de cistella, de mitja distància i de tres és des del centre. Dins la zona ha anotat el 50% dels tirs. Això ens clarifica la seva destresa sota cistella tot i medir 1,85 metres. Normalment genera pels altres a partir d’un avantatge que ha creat ell, ja sigui en u contra u o a través del bloqueig directe.

Què pot aportar Shannon Evans al València

Shannon Evans està davant la primera prova de veritat en l’elit @Superdeporte

El millor de l’operació és l’encaix del jugador amb el ritme de joc del València. Els jugadors de Mumbrú juguen al cinquè ritme més ràpid de l’ACB i el tercer de l’Eurolliga. Això casa perfecte amb les virtuts d’Evans. Jugador veloç, també amb la pilota a les mans, que disfruta del camp obert i les transicions ràpides.

Pels tiradors i els homes interiors taronges el fitxatge d’Evans és una benedicció. Els facilitarà opcions de tir òptimes i regalarà als seus companys possessions extra amb les pilotes que robi. Ni jugador ni club han de canviar res de la seva manera de jugar, simplement, connecten a la perfecció.

Què pot aportar Shannon Evans al València

L’estil d’Evans i el del València encaixen molt bé @MálagaHoy

Conclusió

Shannon Evans, a priori, ha de sumar des del primer dia pel fet d’encaixar de manera natural amb l’estil de joc del València: moltes possessions, ritme alt, llençaments en pocs segons , molt d’espai i jugar a camp obert. És a dir, un jugador molt complert que anota com ningú i dirigeix a l’equip de manera notable.

Evans és un motiu d’esperança i il·lusió pels objectius valencianistes. Objectius que durant poques setmanes es van posar en dubte en veure la infermeria plena de jugadors. En principi, no hi ha cap dubte de que el nouvingut augmentarà el nivell de la plantilla i ajudarà a guanyar partits als de Mumbrú. Personalment, tinc confiança plena en club i jugador.

Gran fitxatge per un equip que pateix una plaga de lesions i que és més del que mostren els rècords.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a +BÀSQUET

Tradueix »