Connecta amb nosaltres
Rebekah Gardner

BÀSQUET FEMENÍ

Rebekah Gardner lidera l’ofensiva perimetral de l’Spar Girona

Rebekah Garnder impressiona en els seus primers partits amb l’Spar Girona.

Comparteix

Rebekah Gardner lidera l’ofensiva perimetral de l’Spar Girona

En cinc partits oficials hem pogut veure el primer tast de la que ha de ser una peça clau per l’Uni Girona com és Rebekah Gardner.

Rebekah Gardner

Font: David Subirana.

L’anunci del seu fitxatge, a plena primavera, podia sorprendre una mica. No per la qualitat de la jugadora sinó per la lliga de la que provenia. Costa jutjar o parlar d’una jugadora amb coneixement quan el seu darrer any ha estat a una lliga inferior a la del seu pròxim destí. Cert és que tant el seu club actual -prèvia d’EuroLeague- com el Cadí La Seu -EuroCup- van haver-se de veure les cares contra ella en competició europea. Defensant els colors del Sepsi va deixar bons detalls del tipus de jugadora que era i el seu grau d’incidència en un equip amb cert recorregut per Europa.

Rebekah Gardner arribava en una tessitura complicada pel conjunt gironí. L’Spar Girona venia de tenir les dues millors plantilles de la seva història farcides d’estrelles internacionals com Sonja Vasic, Chelsea Gray o Marta Xargay. A més, l’impacte de la Covid-19 dins el club havia fet reduir dràsticament el pressupost per fitxatges. L’entorn social de l’entitat gironina ja estava acostumat a veure grans noms a l’equip i amb objectius a l’alçada de pocs. En canvi, aquest any, semblava que s’hauria de fer una passa enrere per assegurar la viabilitat del club.

No obstant, l’aler americana no ha tingut cap mena de problema en fer una passa endavant i demostrar, sobre el parquet, la seva vàlua per ser una de les referents de l’equip per aquesta present temporada. L’Spar Girona, probablement, està passant per un dels inicis de temporada més complicats de la seva “curta” història. Haver d’afrontar Lliga Catalana, Supercopa, tres jornades de lliga i una jornada d’Eurolliga amb només 7 -excepte el partit contra Bembibre que eren 8 amb la reaparició de Laia Palau– jugadores del primer equip va haver de suposar un primer desgast físic per les úniques disponibles per Alfred Julbe. A hores d’ara, encara ha de recuperar Michaela Onyenwere, Frida Eldebrink, María Araújo i Astour Traore.

Gardner i el seu pes a l’equip

Per anar entenent l’impacte que està suposant per l’Spar Girona poder tenir Rebekah Gardner en aquests primers partits de temporada on, com he dit abans, encara falten jugadores per completar tota la plantilla cal tenir una base sobre la qual anar ampliant la informació, hem de tenir presents un parell de registres. Actualment, és la segona màxima anotadora de l’equip amb 13 punts per matx i la tercera amb més valoració per partit (12,6). A més, ve de ser la principal arma ofensiva de l’equip en l’estrena europea de l’Spar Girona contra el Sopron anotant 17 punts estan defensada per Gabby Williams, una de les millors defensores perimetrals del moment.

Més dades que corroboren la importància de Rebekah Gardner dins els esquemes d’Alfred Julbe és l’ús que se li dóna. L’ex del Sepsi és la jugadora més utilitzada de la lliga per possessions finalitzades amb un 24,85%.  Tot i això, està tirant amb un excel·lent 44,8% en tirs de dos i un 33,3% en tirs de tres.

En l’article que vam fer un cop oficialitzat el seu fitxatge ja vam destacar les seves principals habilitats. En el poc que hem pogut veure d’ella, fins ara, ja ha demostrat ser una jugadora molt explosiva i vertical amb un gran tir de mitja distància des de zones centrals de l’ampolla. Un dels seus hàndicaps i, també, del propi equip rau en el tir exterior. Des de més enllà de la línia de 6,75 està amb un 33%, una mica per sobre de la mitja de l’equip (31,4%). L’inici discret de Binta Drammeh o l’absència de Frida Eldebrink està influint en que el percentatge en el tir de tres no estigui a l’alçada dels millors de la lliga.

El seu carisma i entrega ha deixat enamorat a tota l’afició gironina que necessitava veure com una jugadora del seu nivell podia assumir la mateixa dosi de protagonisme que algunes de les jugadores mencionades en les primeres línies de l’article. Amb la recent arribada de Kennedy Burke i en la mesura que es vagin recuperant totes les lesionades, segurament el seu ús no serà tant elevat però no deixarà de ser una jugadora clau en els resultats de l’equip.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »