Connecta amb nosaltres
Magarity

BÀSQUET FEMENÍ

Regan Magarity potencia el joc de l’Spar Girona

L’aler pivot sueca defensarà els colors vermell-i-negres del conjunt català l’any que ve.

Comparteix

Regan Magarity potencia el joc de l’Spar Girona

L’Spar Girona continua perfilant la seva plantilla amb el fitxatge de Regan Magarity. La jugadora sueca arriba a terres catalanes després de dos anys notables a França amb el Basket Landes. Conjunt on, precisament, va coincidir amb Marianna Tolo durant la temporada 21-22. Així doncs, la interior seguirà les passes de l’australiana i tornaran a coincidir al mateix equip després que l’Spar Girona n’anunciés la seva renovació a principis de setmana.

Amb aquest moviment, ja són vuit les peces que té en nòmina el nou projecte de l’Uni encapçalat per Laura Antoja. Això, comptant sempre en què Binta Drammeh, Magalí MendyRebekah Gardner i Irati Etxarri compliran el seu segon any de contracte i es sumaran a les renovacions de ToloLabuckiene i les arribades de Laura Peña i la protagonista del dia d’avui en clau gironina.

Regan Magarity ve de fer 12,3 punts i 7,5 rebots en 26,3 minuts que l’han dut a promitjar una mitjana de 14,8 dígits de valoració per partit.

Com encaixar Regan Magarity

Magarity és una jugadora que té capacitat per jugar a qualsevol de les dues posicions interiors gràcies a la seva estatura i envergadura. Amb els seus 190 centímetres es converteix en un malson per les rivals. No només per la seva presència sinó per la coordinació de moviments i agilitat que té per treure avantatges en situacions favorables al seu joc.

Per entrar en dades que ens ajudin a comprendre com és la seva jugadora i continuant amb el que he dit unes línies més amunt, la sueca basa gran part del seu joc des del pal baix. Ja sigui en situacions d’1 contra 1 o en talls. Durant la temporada passada, un 21,2% de les jugades les va finalitzar amb moviments sota cistella que la van dur a fer una mitja de 0,93 punts per possessió. Mentrestant, en finalitzacions a través dels talls va acabar amb 1,35 punts per possessió sent la quarta opció més executada dins el seu ventall de jugades amb un 10,3%.

Magarity

Font: David Subirana

A diferència dels altres anys, a priori sembla que el fitxatge de Magarity no encaixi molt amb el perfil de “4” que s’ha anat portant a Girona. María Araújo, Irati Etxarri o Kennedy Burke en són bons exemples del que s’ha cercat al mercat a les oficines de Fontajau amb l’objectiu d’oferir un joc més directe, amb capacitat per obrir espais dins la zona amb el bon joc de cara a cistella de les “4” mencionades i donant gran part de l’ampolla a la pivot. No obstant això, la jugadora de 26 anys té bona capacitat per córrer el carril central en situacions de contraatac i això pot continuar resultant útil perquè no es perdi la verticalitat obtinguda les últimes temporades.

On si s’haurà de treballar, però, és en el joc en estàtic on l’equip, veient com s’està confeccionant, sembla que tindrà un major potencial per treure avantatges a través de les seves interiors. Un defecte que porta arrossegant l’Uni des de fa diverses temporades i que no ha estat capaç de resoldre amb cap dels entrenadors que han dirigit l’equip.
L’ex del Landes, ofereix bon rang de tir des de la mitja distància on a través del seu posicionament o del format de continuacions realitzades en situacions de dos contra dos a tret suc a situacions que li han permès desenvolupar el seu rang de tir a quotes més llunyanes de cistella fins al punt d’acabar amb percentatges exteriors que fan pensar en positiu a Fontajau.

El rol dins l’equip

Costa imaginar-se un quintet de la temporada que ve on Regan Magarity no sigui l’aler pivot titular de l’equip. L’Spar Girona ha aconseguit reclutar el joc interior del Landes 21-22 amb l’objectiu de tornar a l’Eurolliga i aixecar algun títol nacional.

L’Spar Girona es fa amb una peça que si se li treu suc pot ser elit ofensiva i defensiva de la lliga. No té la capacitat per oferir una defensa de canvis amb exteriors com si ho poden fer Araújo o Etxarri, però t’ofereix més capacitat d’intimidació a l’àrea restringida. A falta de què es vagin oficialitzant les possibles baixes i les noves cares per la següent temporada, el niell d’importància que pot tenir el joc interior dins l’equip pot desequilibrar partits.

A la vista estarà la química en pista que puguin tenir Tolo i Magarity al tornar a compartir l’ampolla després d’un any on la pivot australiana s’ha sentit més alliberada per ocupar la totalitat d’aquesta en múltiples situacions i que, tant Bernat Canut com Laura Antoja, li han pogut treure rèdit.

Si una costa està clara amb els moviments que s’han executat fins ara és que l’Spar Girona està en la línia correcta per recuperar la desitjada plaça de l’Eurolliga i tornar a plantar cara als altres tres equips que han ocupat posicions capdavanteres a la taula classificatòria i que tindran lloc a la pròxima Eurolliga -el Perfumerías Avenida jugarà fase prèvia-.

Comparteix
1 Comentari

1 Comentari

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »