Connecta amb nosaltres

NBA

Què és la “Rich Paul rule”?

L’NCAA ha anunciat una sèrie de modificacions de la “Rich Paul rule”.

Comparteix

Què és la “Rich Paul rule”?

Els tentacles de Rich Paul. El bàsquet yankee mou grans quantitats i molts interessos que sovint generen contradiccions internes entre les diverses potències que regeixen les lligues. La prioritat de tots, però, és comuna: que l’NBA i el desenvolupament dels jugadors mai deixin de millorar. La darrera mesura està orientada al bàsquet universitari i ha estat l’origen d’una controvèrsia que involucra a moltes cares conegudes de la lliga: la “Rich Paul rule“.

Qui és Rich Paul? Un dels titellaires de l’NBA

Els qui seguim l’NBA més a fons sabem que els interessos dels jugadors cada vegada estan més defensats i condicionen la planificació dels equips. Més que ser els equips els encarregats de reclutar els jugadors, sembla que són els jugadors els qui s’alien i escullen una plataforma per dur a terme el seu projecte. D’aquí en ve, en gran mesura, la lliga de parelles que veurem l’any que ve. Com podem imaginar, a l’hora de triar ciutat entren en joc aspectes mediàtics, de gerència, d’impostos…però els agents lliures tenen la paella pel mànec per norma.

Rich Paul és l’agent de LeBron James i de diversos jugadors més dels Los Angeles Lakers com, sense anar més lluny, Anthony Davis. Ell va ser qui va gestionar la sortida d’AD dels Pelicans durant molts mesos i qui va posar damunt la taula les condicions de negociació. Una de les condicions més recordades era la inamobilitat de Kentavious Caldwell Pope, un altre dels seus clients, que pel contracte que tenia hauria facilitat molt l’equilibri de salaris del moviment i hauria agilitzat el transcurs de la transferència (una de les més denses i complicades que recordo). Rich Paul és conegut per, entre altres coses, ser el descobridor de LeBron James i l’instructor dels seus primers passos, però no té una trajectòria dilatada prèvia als tractes amb un dels millors de la història ni un ofici mínimament relacionat amb la representació esportiva. De fet, ni tan sols té una graduació esportiva en aquesta àrea. D’aquí el conflicte.

Rich Paul també ha sigut el protagonista d’altres desenllaços d’aquest estiu. El més popular és el de Marcus Morris. L’ex forward dels Boston Celtics va estar estretament relacionat amb els dos equips de Los Angeles durant molts mesos i semblava que podria acabar sent un dels socis de qualsevol dels big two, però finalment no va passar. Acte seguit, va tallar la relació amb Rich Paul i va firmar amb els Spurs, tot i que també va trencar el tracte amb ells i va acabar anant a Nova York per jugar amb els Knicks, que li oferien major estabilitat salarial. Ell va afanyar-se a dir que no havia tingut cap conflicte amb Rich Paul, però la rumorologia vola i la imaginació de tots va ser suficient per començar a fer diverses especulacions.

Rich Paul és catalogat com un representant que viu al límit de la legalitat pel que fa al tema tampering (pressió sobre jugadors amb contracte) i per això, especialment en el Davisgate, va estar a l’ull de l’huracà. Les lligues americanes són conscients de la seva influència i han actuat en conseqüència.

Què és la “Rich Paul rule”?

La Rich Paul rule és una norma que afecta als jugadors universitaris. Primer era una indicació que obligava a tenir un grau universitari, estar avalats per la feina de tres anys per l’NBPA (associació de jugadors de l’NBA), tenir un certificat de representació professional i aprovar un examen que impartia la pròpia NCAA. Rich Paul, representant del jugador més influent del mil·lenni, no té cap carrera.

Després de la pressió exercida per jugadors com LeBron James i Chris Paul, que han criticat durament la nova legislació per tal de defensar els interessos i la capacitat del seu amic, l’NCAA ha modificat la normativa retirant el requisit de títol universitari. Així doncs, Rich Paul podrà assessorar els prospects universitaris que vulguin fer el salt a la lliga professional i guiar-los en la recerca de suport i consells.

https://theathletic.com/1128759/2019/08/12/op-ed-rich-paul-on-the-ncaas-new-restrictions-for-player-agents/

 

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »