Connecta amb nosaltres

MERCAT

Robert Covington, un reforç de luxe per als Blazers

Robert Covington abandona Houston nou mesos després.

Comparteix

Robert Covington, un reforç de luxe per als Blazers

Robert Convington, el traspàs més infravalorat

La primera jornada del període de traspassos a l’NBA ha suposat una nova tongada de moviments al si de la lliga. Tal com molts analistes pronosticaven, aquesta finestra de traspassos està resultant molt activa. Dues d’aquestes operacions han atret tota l’atenció d’aficionats als mitjans, com és el cas del traspàs de Chris Paul a Suns i Jrue Holiday als Bucks. El primer, per ser una de les estrelles més importants de la lliga, i el segon, pel preu pagat per uns Bucks per un molt bon jugador.

Així, en aquest maremàgnum de moviments de jugadors, picks i assets entre franquícies ens centrarem en un moviment en particular. Un moviment que ens pot dir molt dels plans de dues franquícies abonades a la postemporada en els últims anys. Parlem del traspàs entre Portland Trail Blazers i Houston Rockets que ha enviat als primers Robert Covington. A canvi la franquícia de Texas rep un vell conegut com Trevor Ariza, el pick 16 del present draft i una futura primera ronda.

Com afecta als Houston Rockets la sortida de Robert Covington?

El moviment pels Houston Rockets és la confirmació de què vénen mal dades a la franquícia texana. Robert Covington era un dels seus assets més valuosos de què disposaven i una peça fonamental en el sistema construït per Daryl Morey. Un jugador capaç de defensar pràcticament totes les posicions sobre la pista i d’executar en el C&S a la perfecció. Covington arribà a Houston l’últim dia del passat mercat de traspassos provinent dels Minnesota Timberwolves.

Un moviment ambiciós que suposa desprendre’s de les últimes primeres rondes disponibles i Clint Capela. L’última bala de Daryl Morey per portar un anell a la franquícia texana, en mans d’una versió ultraradical de l'”small ball“. Mig any després, el projecte sembla definitivament esgotat i la sensació que aquest moviment és el tret de sortida d’una precària reconstrucció. Pot ser que no, però en certa manera és un indici a tenir en compte. Els Rockets, al cap i la fi, confien a retenir la seva màxima estrella. Ara bé, en cas de traspàs, aprofitaran millor els seus principals actius i ompliran el rebost de picks de primera ronda? D’aquesta gestió depèn en gran manera com de profunda i prolongada serà l’aparent hipotètica reconstrucció.

Com afecta Portland Trail Blazers l’arribada de Robert Covington?

Pels Blazers és un moviment excel·lent. La incorporació d’un perfil 3&D com Robert Covington absent la temporada passada és un complement perfecte pel binomi Lillard-McCollum. Amb el forward s’apuntala una rotació pagant un preu irrisori i amb poc risc (el valor del pick d’aquest any i el següent pinten a ser més aviat baix). Covington és un jugador que exigeix poca pilota per produir amb eficiència i volum (48% d’encert en tirs de tres en gairebé sis intents). La pilota i la presa de decisions seguirà recaient en el dinàmic backcourt.

Faltaria confirmar si sortiran jugadors tan importants com Carmelo Anthony. Melo ha viscut una segona joventut a la franquícia d’Oregon i des de el meu punt de vista no hauria de sortir. Ara bé, si Melo vol seguir gaudint de “protagonisme” aquest moviment li pot tancar les portes definitivament a la titularitat. Veurem a Carmelo acceptant un rol secundari i de banqueta pel bé de l’equip? Cas a part és el de Whiteside, un jugador que ha demostrat una desídia impròpia d’un professional. Els Blazers hauran de seguir en aquesta línia d’encert per reconstruir una rotació que els permeti tornar a competir al més alt nivell.

En termes classificatoris, l’arribada de Robert Covington és un reforç que potser no aportarà resultats massa visibles de cara a la classificació dels Blazers a l’Oest. Una conferència que continuarà sent terrible i demostrant que no espera a res ni ningú. Però una cosa és certa, els Blazers amb aquest reforç són millors i molt més perillosos. Serà suficient per fer el pas definitiu?

Com afecta la lliga el traspàs?

Com que no és un traspàs d’un gran nom no podem afirmar que el balanç de força a la lliga hagi canviat. Malgrat tot, faríem bé de no desmerèixer aquest traspàs. En nombroses ocasions l’arribada d’un o diversos jugadors útils a una franquícia consolidada, poden fer-la millorar exponencialment. Robert Covington segons el meu criteri és un d’aquest jugador que utilitzats en un sistema correctament pot marcar diferències.

Un altre punt a favor del moviment és que Covington posseeix un dels millors contractes inversió/producció. Un detall gens baladí sabent que la franquícia d’Oregon és una de les que més ha invertit en les seves plantilles en els últims anys. I ja sé sap, l’important no és invertir, sinó saber invertir correctament.

Aparquem els Portland Trail Blazers per tornar a Texas. Els Houston Rockets es mostren molt vulnerables firmant un traspàs que els pot resultar contraproduent en cas de voler seguir competint. La sensació de desgavell intern a la franquícia del coet és preocupant i denota que la franquícia no sap ben bé què vol fer. Robert Covington era un actiu molt valuós per seguir competint i un complement ideal per les estrelles de la franquícia. Haurem d’entonar la mítica frase de “Houston, tenim un problema?”

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Més a MERCAT

Tradueix »