Connecta amb nosaltres

NBA

Què està passant entre els Rockets i la Xina?

La relació entre la Xina i l’NBA passa per un moment complicat.

Comparteix

Què està passant entre els Rockets i la Xina?

Els Houston Rockets continuen protagonitzant l’ordre del dia de l’NBA. Després d’un estiu agressiu culminat amb el fitxatge de Russell Westbrook i havent començat abans que ningú a disputar partits amistosos per compromisos de tot tipus, la franquícia de Tillman Fertitta és notícia per unes declaracions de Daryl Morey que han posat en una situació complicada la relació institucional dels texans amb el gegant del continent asiàtic: la Xina.

Sense entrar en excessius detalls sobre la complexa situació política xinesa que està derivant en protestes i enfrontaments de Hong Kong (que gaudeix històricament d’uns privilegis amb una vigència de 50 anys atorgats pel país xinès) i el govern del país xinès, a grans trets, el que ha passat és que Daryl Morey va posicionar-se a favor de frenar la repressió violenta de la Xina. Aquest posicionament no ha agradat a la CBA (regida per la llegenda dels Rockets Yao Ming), que té convenis de col·laboració amb els Rockets i que aporta moltíssims recursos econòmics a la franquícia. Ha agradat tan poc que, de fet, Yao ha decidit trencar relacions.

Des de fa uns dies s’ha començat a parlar sobre una possible destitució de Daryl Morey, però no seria bo per a ningú (ni per a la societat, ni per als Rockets ni per a l’NBA). Tillman Fertitta veu perillar la salut de la butxaca i ja ha engegat la maquinària per disculpar-se amb els xinesos: ha manifestat que l’opinió de Morey no és la de la franquícia, ha incitat a algunes cares visibles de la dinàmica de la franquícia a disculpar-se i s’ha “trobat” amb comentaris de Morey que deixen clar que no ha d’estar necessàriament alineat amb la franquícia. Cal tenir en compte, des del punt de vista comercial i social, que molts aficionats xinesos de l’NBA senten simpatia pels Rockets.

Acomiadar Morey seria desastrós en tots els aspectes

La gestió d’aquest cas és complicada, però el que és clar -des del meu punt de vista, com a mínim- és que desfer-se d’un dels millors GM de l’NBA seria desastrós a nivell esportiu i que censurar una opinió que NO representa necessàriament la posició dels Rockets seria un precedent perillós. L’NBA, de fet, que podria haver-se preocupat per la projecció comercial que podria perdre en el pitjor dels casos, ja ha notificat que NO intervindrà.

I és que, agradi més o menys, Daryl Morey manifesta una opinió des d’un punt de vista personal i de manera totalment legitimada. Podem discutir sobre si és encertat o si no, aquí no ho farem, però mai la seva legitimació per fer aquest comentari. És així de simple.


Hem de veure quines són les conseqüències definitives d’aquesta circumstància. Pròximament hi haurà dos bons moments per calibrar-ho: els amistosos de Lakers i Nets. La relació entre l’NBA i una de les seves grans fonts d’ingressos penja d’un fil.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »