Connecta amb nosaltres

NBA

Derrick Rose, un fitxatge agredolç

Derrick Rose és el fitxatge més destacat dels Detroit Pistons de moment.

Comparteix

Derrick Rose, un fitxatge agredolç

Poca estona després d’obrir-se l’agència lliure, es va fer oficial l’acord de Derrick Rose amb els Detroit Pistons per 15 Milions de dòlars en 2 anys (7.5M$ per any). Els rumors de què D-Rose podia firmar amb els Pistons feia hores que s’havien propagat per les xarxes, pel fet que Wojnarowski havia tweetejat que Rose i la direcció dels Pistons es reunirien el diumenge al començar l’agència lliure (horaris EUA) i que les dues parts estaven interessades en un contracte de 2 anys sense determinar el sou exacte. I bé, com cada estiu, el que diu Wojnarowski va a missa i Rose formarà part dels Pistons durant les 2 pròximes temporades.

La incorporació de Rose s’ha realitzat amb part dels 9,3 milions de dòlars que els Pistons tenien disponibles amb la “midlevel exception” (MLE) i ha deixat uns gairebé 6M$ (2M$ de la MLE + 3.6M$ de la “biannual exception”) disponibles. D’aquests calers, Ed Stefanski ha fet servir-ne 1.6M$ per firmar per una temporada a Tim Frazier com a tercer base de l’equip i ha deixat els restants 3.6M$ de la “biannual exception” per firmar un pivot per suplir a Drummond.

Però centrant-nos amb Rose, el seu fitxatge permet als Pistons tenir una altra referència ofensiva a la banqueta. Això farà que Luke Kennard no sigui l’únic encarregat d’aportar punts des de la segona unitat i li traurà pressió a l’ex de Duke en la seva tercera campanya en l’NBA. A part, l’arribada del MVP més jove de la història de la lliga a la Motor City farà que els Pistons passin a tenir gran part dels focus de la lliga i per tant puguin optar a tenir més partits televisats, cosa que incrementarà els guanys de la franquícia i el seu valor i farà de retruc que la franquícia sigui més atractiva en les següents agències lliures.

L’aspecte negatiu de la incorporació de Rose a la disciplina dels Pistons és com ja sabem la seva salut. D-Rose té un llarg historial de lesions tot i que aquest últim any per fi ha pogut disputar gran quantitat de partits, així que té molts números per recaure durant les pròximes temporada i per tant l’equip mèdic dels Pistons haurà d’anar amb peus de plom per tal de permetre que Rose pugui ajudar el nombre més gran de partits. Encara que si mirem antecedents de companys de vestuari amb un fort historial de lesions com són Blake Griffin i Reggie Jackson, comprovarem que gràcies a l’equip mèdic de Detroit aquest any han jugat força. Jackson en concret els 82 partits + 4 de Playoffs i Griffin 75 partits en total. Per tant, esperem que l’equip mèdic pugui fer el mateix i permeti a Casey comptar amb D-Rose el màxim nombre de partits.

Els aficionats dels Pistons han tingut un sentiment agredolç amb aquest moviment. Pel fet que el fitxatge de Rose ha implicat la no renovació d’Ish Smith amb els Pistons, fet que ha permès a Ish agafar l’oferta de 2 anys a canvi de 12M$ que li han ofert els Wizards.

Ish Smith va arribar a Detroit després d’haver passat per 9 franquícies sense pena ni glòria i d’haver liderat un Sixers abocats al “tanking” durant les temporades 15-16. En arribar la FA de 2016, no rebre cap oferta de renovació per part dels Sixers li va fer decantar-se per l’oferta de 3 anys a canvi de 18M$ (6M$ per any) que li oferien els Pistons. Durant aquestes 3 temporades com a “Piston”, Ish ha estat un dels únics jugadors que s’ha trencat les banyes per l’equip des del minut 1, donant la cara quan Reggie Jackson queia constantment lesionat i demostrant que es mereix un lloc en la millor lliga del món. Tot això ha fet que ha fet que l’afició dels Pistons li hagi agafat estima i ara estigui trista per la seva marxa de Michigan. Però alhora estigui il·lusionada amb l’arribada del renascut Derrick Rose.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a NBA

Tradueix »