Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Segona temporada a l’Eurocup pel Cadí La seu: analitzem el grup G

Analitzem els rivals del Cadí La Seu a la bombolla de l’Eurocup.

Comparteix

Segona temporada a l’Eurocup pel Cadí La seu: analitzem el grup G

La temporada va començar amb un aplaçament de la segona competició més important a nivell europeu del bàsquet femení, de l’Eurocup, que fins al gener no anava a començar. Finalment, després d’una llarga espera, del 19 al 22, els equips estaran en format bombolla per intentar accedir als playoff. En aquesta edició de l’Eurocup, els equips jugaran 3 partits de fase de grups per accedir-hi. Com a novetat, no hi haurà equips de l’Eurolliga. 

El Sedis, un dels 4 representants espanyols, està en el grup G, amb seu a Romania. Els rivals són el líder indiscutible de Romania, el Sepsi-SIC, el Basket Namur Capitale belga i l’ESBVA-LM francès, amb Sandra Ygueravide com a destacada. 

Les de Bernat Canut debutaran davant el conjunt francès (19/1), després amb el Namur (20/1) i tancaran la bombolla davant el Sepsi (22/1). És un grup molt obert, on no hi ha un candidat clar a obtenir les dues plaçes que donen accés al playoff. per tant, en aquesta mini fase de grups, cada partit serà una final i tambés s’haurà d’estar molt atent a l’average.

Els rivals del Sedis:

Sepsi-SIC: El dominador a Romania

El Sedis tancarà la fase regular davant el host de la bombolla. El dominador absolut a la lliga de Romania és un clàssic de la competició europea. L’equip entrenat pel bosni Mikes Zoran arriba a l’Eurocup després de perdre la prèvia per entrar a l’Eurolliga. Ho va fer davant un altre equip català, l’Spar Girona, per un clar 76-54.

Les participacions de les romaneses a la competició no han estat gaire bones, i és que només han superat la fase de grups  dues vegades de les últimes sis edicions. L’última participació, la temporada passada, el Sepsi va acabar amb un 0-6, cuer del grup.

Tot i la trajectòria de l’equip en aquesta competició, el Sedis haurà de vigilar molt ja que és una plantilla que té molta qualitat, sobretot les seves estrangeres. Entre elles destaca l’aler americana Rebekah Gardner, fitxatge estrella d’aquesta temporada. La jugadora formada a UCLA és la principal arma ofensiva, i sense anar molt lluny, davant el Girona va fer un (24-4-6), essent la millor jugadora del partit. A part, destaca també per la seva potència física i el seu 1×1. Té experiència a EuroCup, i va sortir en el millor 5 de la temporada 18-19, defensant l’Ormansport.

Altres jugadores a destacar, de l’exterior són una ex de Bembibre, com la montenegrina Jovana Pasic i la jove base grega Pavlopoulou. En canvi, si mirem a l’interior, la més destacada és Rebecca Tobin o la senegalesa Oumou Traore.

Imagen

Sepsi SIC: @SepsiSIC

Basket Namur Capitale: Perillós tot i jugar prèvia

El conjunt dirigit per Jan Callewaert arriba a l’Eurocup després de superar la prèvia, davant el BBC Grengewald Hueschtert, de Luxemburg, per un clar 88-68. 

El Namur ha estat en quasi cada edició de l’Eurocup, tot i que, com el Sepsi, el seu pas ha sigut sense gaire fortuna. De les últimes 6 edicions que ha jugat, les belgues han arribat en dues a la primera ronda playoff. En la temporada passada, el balanç va ser un 0-6 (grup on estava el València)

Les tres principals armes ofensives i de les que depèn l’anotació de les de Callewaert són l’americana Courtney Range, la rusa Kamila Ogun i la belga hanne Mestdagh. Entre elles tres acostumen anotar la meitat dels punts que fa l’equip a la Top Division Women 1 ( la lliga belga), per tant depenen molt de l’encert d’elles. El Cadí les haurà de vigilar molt bé si vol guanyar-les.

prèvia d’Eurocup: https://www.basketnamurcapitale.be/

ESBVA-LM: Un campió amb experiència Eurolliga  

El Sedis debutarà a l’Eurocup davant l’equip francès dirigit per Rachid Méziane. Tot i que no hi ha un equip que destaqui, l’ESBVA pot aparèixer com a “candidat-2 a estar als playoff. El conjunt de la LFB ha disputat 7 edicions de l’Eurolliga i, tot i no classificar-se mai pels playoff, en moltes ocasions ha pogut accedir a l’EuroCup.

A part, l’ESBVA ha disputat 8 edicions de l’EuroCup, on ha arribat als quarts, en quatre ocasions, va ser finalista la temporada 13-14 i la 15-16 i  va guanyar l’edició de la 14-15 davant el Castors Braine.

Com a jugadores destacades, Rachid té a la plantilla dues americanes molt importants en el seu joc, com Courtney Hurt i Haley Peters. A més destaquen la jugadora francesa Lisa Berkani i una jugadora que aquí coneixem molt bé, com Sandra Ygueravide. Totes elles acostumen a superar els 10 punts en cada partit. La seva gran amenaça és per l’exterior, i és que en els partits de lliga acostuma a fer els mateixos tirs de 2 que de 3.

Plantilla: @ESBVALM

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »