Connecta amb nosaltres

FIBA

Victòria còmoda de Sèrbia en el debut contra Angola

Sèrbia s’imposa a Angola amb contundència i autoritat.

Comparteix

Victòria còmoda de Sèrbia en el debut contra Angola

La selecció de Sèrbia, favorita en aquest Mundial segons l’opinió de molts, s’ha imposat còmodament a Angola en un partit plàcid i poc tens. Els de Djordevic han imposat ràpidament la seva condició de superioritat i no han donat en cap moment la sensació d’aixecar excessivament el peu de l’accelerador.

Decisions de Djordevic

En un partit entre dues seleccions tan diferents no hi pot haver grans conclusions, però el tècnic serbi ha volgut deixar clar d’inici que no regalarà res i que té ben present cada membre de la plantilla. El cinc inicial serbi l’han format Stefan Jovic, Simonovic, Bogdanovic, Stefan Bircevic i Boban Marjanovic. Jokic banqueta. Amb aquest quintet, una fórmula amb un únic interior, per cert, Sèrbia ha centrat les seves accions en trobar els tiradors al perímetre potenciant la presència més executora que generadora d’un Bogdanovic que en FIBA continua sentint-se bestialment còmode. Entre aquests triples i les transicions completades per Bircevic i Simonovic, Sèrbia s’ha fet amb el domini absolut del marcador i de la parcel·la física i tàctica de l’enfrontament des del primer moment.

Per part d’Angola, el primer quart ha estat un festival de triples, especialment d’un Morais que ha barrejat triples inversemblants i triples en sortida del 2vs2. Amb l’entrada de Jokic, que a mitjan primer quart ha començat a compartir pista amb Marjanovic i que pràcticament no ha trepitjat la zona, els africans han tingut encara més problemes perquè la seva gama de defensors discrets no podia fer front a un quintet amb 3 generadors (Jovic i els NBA) i a unes amenaces tan precises al mateix temps. I és que Sèrbia, ja ho sabem, té una profunditat excel·lent.

Sèrbia ha acabat el període compartint minuts de Jokic i Milutinov, una aposta que anirà donant-se sovint durant el campionat. Ha coincidit amb els moments de menys tensió competitiva col·lectiva, especialment d’un Jokic amb més ganes de complaure l’afició local amb passades arriscades que d’eixamplar l’avantatge. La primera prova dona massa poques pistes. Més del mateix amb Jokic-Raduljica. 

20-29 al final de l’1Q amb 11 punts de Bogdanovic i 9 de Morais. Els serbis han repartit 9 assistències en les 10 primeres cistelles del partit i han demostrat que la millor manera d’involucrar totes les estrelles en el joc és fent que la pilota voli.

La rotació interior

El segon quart ha confirmat que un detall que podíem considerar anecdòtic sembla que entra als plans de Djordevic: Marjanovic no entra a la rotació de dos pivots. El dels Mavs ha entrat en un canvi que implicava el final de la combinació Jokic-X i s’ha quedat amb Stefan Bircevic, un AP molt més mòbil i dinàmic. Segurament, quan Bjelica entri a la rotació tot es reajustarà, però no hem d’oblidar que la direcció tècnica dels serbis ja va “anunciar” que possiblement Bjelica disputi molts minuts d’aler. Després hem tornat a veure la mateixa rotació: Jokic i Milutinov compartint pista.

La idea quan coincideixen aquests dos, Jokic i Milutinov, és que el pivot que juga a Europa es dediqui a finalitzar i que Jokic faci de catalitzador. Hem vist poc 2vs2 base-pivot de la selecció de Sèrbia en línies generals, però hem vist moltes connexions entre homes grans amb Jokic partint del coll de l’ampolla. Aquesta parella, físicament i tècnica, serà difícilment aturable fins ben entrada la competició. I si a aquesta eficàcia li sumes que practiquen un bàsquet molt fàcil i que Bogdanovic està en un moment dolcíssim, tot és molt més difícil per als rivals.

 

La zona d’Angola

Al tercer quart, el tècnic angolès ha afegit un matís al joc: una zona 2-3. No ha servit de res, perquè Jokic s’ha col·locat al pal mig amb una facilitat descomunal i ha continuat alimentant l’estadística d’un Milutinov molt eficient i poc efectista. La circulació de pilota dels serbis ha trencat l’esquema africà i ha ajudat a augmentar l’avantatge, que al final del tercer quart ja era de més de 30 punts  (47-78).

Un apunt nou és que Sèrbia ha centrat el joc en Raduljica. Sense que sigui un creador excels, el quart pivot de la rotació s’ha dedicat a rebre la pilota al pal baix i a fer de repetidor per les incursions dels exteriors, especialment de Micic, que buscaven el tall per l’interior amb mà a mà inclòs per aprofitar la línia de fons i finalitzar o allargar el sistema. Una prova relativament satisfactòria gràcies, en gran part, a la predisposició col·lectiva.

Moment Mingas

El quart quart ha sigut un tràmit per als dos equips, però ens ha deixat un moment històric: Eduardo Mingas ha disputat els primers minuts del seu cinquè Mundial amb la selecció d’Angola. Parlem del jugador més transcendent de la història del combinat; un home que sempre ha participat en lligues nacionals i que té la fama d’incombustible. Ha anotat dos punts i s’ha retirat del partit amb una vació merescudíssima. Mentrestant, seguia el show d’un Bogdanovic en versió MVP.


Al final del partit, 59-105 favorable a Sèrbia. A mesura que baixaven els seus percentatges, Angola s’ha anat desinflant i els serbis s’han fet forts. Anant a mig gas i procurant que tothom se sentís partícep del joc, el combinat liderat per Jokic i secundat per moltes estrelles de diversos continents s’ha exhibit amb un joc efectiu i inconscientment efectista. Serà molt senzill passar-ho bé veient un partit de Sèrbia, i això tot just comença. Grans sensacions d’una candidata que haurem de tenir molt en compte en futures fases.

Màxim anotador: Bogdanovic (24 punts)

Màxim assistent: Stefan Jovic (9 assistències)

Màxim rebotejador: Boban Marjanovic (10 rebots)

 

 

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Més a FIBA

Tradueix »