Connecta amb nosaltres
Girona

BÀSQUET FEMENÍ

Spar Girona 65 – Basket Landes 54 : L’anàlisi tàctica

Anàlisi tàctica del partit corresponent a l’Eurolliga femenina entre el Spar Girona i el Basket Landes.

Comparteix

Spar Girona 65 – Basket Landes 54 : L’anàlisi tàctica

El Girona comença amb bon peu aquesta segona volta de l’Eurolliga femenina en batre al Basket Landes a Fontajau per un resultat de 65-54. Com ja va passar a l’anada, una extra motivada Marianna Tolo (22 punts) va ser una peça fonamental, sobretot als inicis de partit. Anem a veure alguns detalls en clau tàctica.

Factor Marianna Tolo, rendiment pel Girona

Als dos partits d’enguany contra el seu ex equip Marianna ha fet un bon paper. Referència ofensiva al joc interior de l’Spar Girona, pel que fa a espais propers a cistella. Va començar el partit molt seriosa amb 12 punts consecutius (els primers 12 punts del Girona) i essent totalment dominadora. Quan li va tocar atacar Magarity a causa dels canvis, la va superar amb claredat. Va córrer bé el camp en contraatac. Determinant en el bloqueig directe guanyant pintura i molt bé l’equip triangulant per connectar amb ella. Jugadora molt perillosa a prop de cistella, però amb bons recursos quan ha d’allunyar-se. Tir acceptable a rangs mitjans i bona generadora per les companyes a través de la passada des del pal baix.

Defensa del pal baix del Girona en situacions de desavantatge

El Girona va saber tancar bé la seva cistella, sobretot en situacions de bloqueig directe on donaven el canvi. Sabien que al pal baix els hi podien generar perill. Sobretot en situacions de bloqueig directe des del 4, amb Magarity, una jugadora que té fonaments dins l’ampolla. Les defenses en aquestes situacions eren 3/4 per davant de manera molt agressiva, o fins i tot completament per davant, negant la passada, permetent només la passada bombejada (o passada lob) per sobre de la defensa. Aquest recurs impedia al Landes connectar bé amb el seu pal baix, i no aconseguien triangular la pilota.

Quan la pilota viatjava, les defensores en ajudes del Girona tancaven bé els espais i intentaven interceptar la passada amb intenció. Situacions molt treballades que permetien robar pilotes i córrer per anar trobant ritme.

Un segon quart per les franceses

Al segon quart el Landes va treballar millor. La rotació de Bernat Canut de les seves jugadores importants va donar peu a un parcial a favor de les franceses que van prendre millors decisions i van controlar el ritme de joc. El Girona es precipitava amb males lectures de tir on la jugadora més anotadora a pista, Rebekah Gardner, en prou feina tenia protagonisme ofensiu. Moltes situacions en contraatac que venien de pèrdua de pilota, en definitiva, una falta de ritme ofensiu i desencert.

Amb l’entrada de Marianna Tolo i Shay Murphy van aconseguir retrobar-se. La primera, amb bones lectures contra la defensa show plantejada pel Landes per controlar Gardner. Amb l’ús del “slip th pick” (fintar el bloqueig), obtenia una situació franca de 2c1 contra l’ajuda de la cantonada de costat feble. Situació de gran rèdit ofensiu.

Els recursos de Rebekah Gardner

Una altra de les jugadores destacades de l’encontre, com no podia ser d’una altra manera, va ser Rebekah Gardner. Amb la seva elegància particular, es va enfilar fins als 21 punts, deixant una molt destacada actuació de recursos ofensius sobretot pel que fa a les situacions en el 1c1. Amb una primera passa difícil d’aturar i una plasticitat en els moviments diferencial, va agafar les rendes a partir del final del segon quart i va ser una via important de generació pel seu equip des d’aleshores.

Brittney Sikkes, una jugadora que anirà “in crescendo”

No es va trobar còmode en defensa, però tampoc en atac. Alguns brots verds al tercer quart, atacant en bloqueig directe o anant al pal baix. Va voler sumar per l’equip des del primer moment i va assumir tirs que no li corresponien, segurament fruit de les ganes de fer-ho bé. És una situació molt normal.

Em sembla un bon moviment per part del Girona i és una jugadora que aportarà una qualitat contrastada. El seu físic i potència la fan perillosa en les transicions, joc que el Girona acostuma a explorar. És una peça interessant per a partits on les bases no tinguin bon rendiment, i alliberar així d’aquesta tasca a Rebekah Gardner. Té un estil de joc molt físic, amb molta verticalitat i ajudarà segur a obrir el camp i en l’apartat anotador.

La pissarra

Finalitzo l’article com sempre, amb una pissarra. Sistema d’entrada en banyes amb bloqueig UCLA que serveix per enllaçar amb una situació clàssica de zipper per bloqueig directe central. A partir d’aquest bloqueig directe, lectures.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »