Connecta amb nosaltres
Brooklyn Nets

NBA

Steve Nash, acomiadat… I amb Udoka esperant

Només 2 victòries en 7 partits per un equip clarament sense rumb.

Comparteix

Steve Nash, acomiadat… I amb Udoka esperant

Ja ha caigut el primer entrenador a l’NBA. L’ex-base canadenc i doble MVP Steve Nash ha estat acomiadat dels Brooklyn Nets després de dues temporades senceres on ni ell ni els jugadors han rendit al nivell esperat. Després d’un inici de lliga molt dolent amb 5 derrotes i només 2 victòries, els Nets han decidit prémer el gallet i pendre aquesta dràstica decisió; que pot quedar en segon pla si es confirma el màxim candidat a convertir-se en el seu substitut: l’encara “entrenador” dels Boston Celtics Ime Udoka.

Steve Nash i una relació trencada

Nash va ser una elecció sorpresa quan va signar com entrenador principal dels Nets malgrat no tenir experiència prèvia. La primera temporada va ser força bona, segons de l’Est amb un bon rècord i eliminats a semifinals arribant al setè partit contra els després coronats campions Milwaukee Bucks. De fet, fa la sensació que aquesta derrota va ser la seva oportunitat perduda i el principi del fi per un equip que, després d’això, només ha sigut protagonista per les seves polèmiques.

L’arribada de James Harden i la seva relació amb Kyrie Irving, les decisions vitals d’aquest últim i el segon traspàs per donar sortida a La Barba; van provocar (entre altres motius) la caiguda d’un equip aspirant a campions fins el play-in i l’escombrada posterior dels Celtics a primera ronda.

La dinàmica ja convidava a un canvi d’entrenador; més encara sent conscients de la relació trencada entre Nash i Irving i Durant, qui va demanar el seu adéu (i el de Sean Marks com GM) per seguir a l’equip. Aquest pols el va guanyar el canadenc, però les derrotes i el pobre nivell de joc tant en defensa (la pitjor de l’NBA) com en atac (sense química ni joc col·lectiu) van acabant provocant el que, segurament, ja hauria d’haver passat fa uns mesos.

El seu substitut, una història per si mateixa

De moment, els Nets han confirmat a l’assistent Jacque Vaughn com l’encarregat fins que signin un nou entrenador; però el màxim favorit sembla ser un altre ex-assistent de Nash que, en condicions normals, no estaria lliure com Ime Udoka.

El, de moment, encara entrenador en nòmina dels Boston Celtics està suspès indefinidament des de finals de setembre per una relació intima que l’entrenador va mantenir amb una treballadora amb la qual, suposadament, va tenir actituds inapropiades.

Al tractar-se d’una sanció interna, Udoka podria tornar a entrenar a l’NBA a qualsevol moment; però per signar per un equip ha de pactar la seva sortida amb els Celtics, ja sigui sense posar cap condició o demanant algun actiu a canvi.

De confirmar-se l’arribada de Udoka; els Nets aconseguirien a un dels millors entrenadors la passada temporada i que ja ha treballat amb les estrelles de l’equip; però també un entrenador, ara mateix, envoltat per la polémica i destacat pel seu treball defensiu que no sabem com encaixarà amb els actius que té a la plantilla.

Altre nom que ha sonat ha estat el de Quin Snyder, un perfil menys polèmic i amb prestigi pel seu treball als Utah Jazz.

Els grans reptes del nou entrenador

Arribi qui arribi, els Brooklyn Nets tenen alguns aspectes que han de millorar urgentment si no volen patir una temporada pitjor que l’anterior. Alguns dels factors on han de fer més enfàsi són a la química dins de l’equip i el rendiment defensiu, on tenen jugadors joves per posar energia però, de moment, falta molta actitud.

Després, el segon gran meló és Ben Simmons. El jugador de 26 anys està fent la pitjor temporada de la seva carrera professional; fora dels esquemes, desencertat i amb una actitud que tampoc li ajuda. Per condicions, podria ser un jugador molt interessant, sent un gran defensor i ajudant en atac; però ha d’acceptar (i l’entrenador atrevir-se a fer-lo) el seu rol; jugant molt més sense pilota i sent un generador secundari.


L’etapa de Nash com entrenador era evident que estava sentenciada a morir tard o d’hora. Poca pissarra, mala relació amb els jugadors i la sensació de haver perdut tot control de l’equip eren avisos més que clars per fer el canvi que faran ara amb la temporada començada. Arribi Udoka o un altre, el repte és molt gran amb l’obligació de recuperar un equip que només vol guanyar a nivell mental i de joc. Tenen les eines per poder fer-lo, però si no canvia la mentalitat d’alguns jugadors, qualsevol entrenador tindrà difícil fer ressorgir un equip més protagonista pel que passa fora de la pista.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »