Connecta amb nosaltres
Palenikova

BÀSQUET FEMENÍ

Terezia Palenikova, nou fitxatge de l’Spar Girona

La jugadora eslovaca firma fins a final de temporada amb el conjunt gironí.

Comparteix

Terezia Palenikova, nou fitxatge de l’Spar Girona

Després de mil i un maldecaps pels passadissos de Fontajau, sembla que l’Spar Girona torna a veure un brot d’alegria dins l’equip pel que fa a reforços. El conjunt català incorpora a Terezia Palenikova fins a final de temporada amb l’objectiu d’allargar la rotació exterior de l’equip i oferir amenaça des del tir de tres.

L’equip dirigit per Bernat Canut afronta el darrer partit de lliga regular i el Play-off amb les baixes de María AraújoOrnella Bankolé, Irati Etxarri, Magalí Mendy, Nora Galve Binta Drammeh -la seva participació en l’equip anirà en funció de si va perdent les molèsties que li impedeixen jugar-. A més, Shay Murphy està disposada a jugar tot i tenir un dit trencat en una fractura vertical. Cosa que complica més que pugui complir amb uns mínims dins la seva situació actual.

Vist el panorama i la flexibilitat de la Federación Española de Baloncesto, l’equip ha pogut incorporar aquesta darrera peça per donar més descans a un equip que arriba exhaust al tram final de temporada i que pot oferir bon joc sense pilota i tir exterior.

Palenikova arriba a Girona després d’haver tallat vincles amb el Tenerife, a causa dels problemes econòmics del club, i amb coneixement de la lliga a l’haver estat al Leganés, el curs passat, i al conjunt tinerfeny gran part d’aquest.

Palenikova

Font: FEB

Com encaixar Palenikova

L’aler eslovaca és un prototip de jugadora dels que costen de trobar i a nivell de relació qualitat/preu surtin rendibles. Al llarg d’aquesta temporada, a Tenerife, ha promitjat un total de 10,6 punts i un 34% en triples per consolidar-se com a una de les grans líders ofensives de l’equip amb el permís d’Aisha Sheppard.

El context que ha viscut aquest any no ajuda al fet que se’n puguin extreure grans conclusions sobre el seu joc pel simple fet que la inestabilitat a la banqueta i al vestidor ha estat un tema present al llarg de tota la temporada fins el punt d’abandonar l’equip per problemes interns. Res que sorprengui de l’entitat tinerfenya.

Palenikova se li ha de treure rèdit des del seu tir de tres. És la seva segona situació de tir que més vegades finalitza dins el seu joc amb un 16,8% d’usabilitat i anotant 0,91 punts per possessió. Una dada que corrobora que si se li trop els espais per poder executar, pot resultar letal. Al costat de dues generadores com Laia Flores Rebekah Gardner, per exemple, pot gaudir de bons minuts, ja que no brilla per tenir una bona lectura de joc i menys per ser fiable en finalitzacions sobre bot en cinc contra cinc.

Vestint l’elàstica morada, també s’ha mostrat una arma important en transicions que l’han portat a anotar 2,4 punts de mitja per partit en un total del 15,7% de situacions finalitzades en contraatac. Per aquí, l’Uni Girona pot trobar una peça interessant que li permeti córrer a camp obert aprofitant la verticalitat de les seves altres exteriors i sent una de les senyes d’identitat de l’equip al llarg de les darreres temporades.

Quin rol ha de tenir?

Dins les jugadores que té disponibles Bernat Canut sembla que té un quintet inicial bastant definit amb Laia FloresBrittney SykesRebekah GardnerCecilia Muhate i Marianna Tolo; per tant, s’entén que Palenikova seria el primer recanvi des de la banqueta sempre i quan el tècnic urgellenc no es vulgui reservar a alguna de les seves peces essencials per compensar la segona unitat. Una segona unitat que, al ser tan escassa, és inevitable que alguna de les jugadores exterior d’inici sempre coincideixin en pista.

A l’últim partit, l’Spar Girona tenia quatre exteriors disponibles amb fitxa del primer equip i a Berta Ribas que, a poc a poc, va entrant en dinàmica de partits veient com està anant tot. La jove catalana, precisament, pot ser una de les jugadores més “damnificades” de l’arribada de Palenikova, ja que pot passar a comptar amb menys minuts dels que pocs que ja tenia ara.

Juntament amb la jugadora francesa i dins la disponibilitat que pugui tenir Shay Murphy per ajudar a l’equip, Terezia Palenikova ha de ser una tiradora més per descarregar les defenses rivals d’una gran aglomeració de mans a la zona i poder trobar altres fonts d’atac.

El repte que té l’Uni per davant és majúscul. Guanyar a La Seu t’asseguraria la segona plaça de la lliga regular i faria que Movistar Estudiantes o Barça CBS fossin els rivals a la primera ronda de la post temporada.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »