Connecta amb nosaltres

NBA

Top 30: de la pitjor a la millor samarreta City Edition 2020-21

Analitzem les samarretes City Edition de l’NBA 2020/2021.

Comparteix
Imatge: Golden State Warriors

Top 30: de la pitjor a la millor samarreta City Edition 2020-21

Nike va començar a vestir els equips de l’NBA la temporada 2017-18, i des d’aleshores la lliga té una política de samarretes molt més dinàmica i canviant que la que utilitzava Adidas. Si aquesta última es caracteritzava per uns dissenys molt més tradicionals i continuistes que pràcticament no variaven mai, la companyia americana sempre ha apostat per propostes trencadores i per fer noves addicions cada cert temps. Un dels canvis que va fer Nike va ser la introducció de les anomenades City Edition, uniformes inspirats per quelcom de la ciutat de cada franquícia. Cada any es llancen 30 nous dissenys, un per cada conjunt.

Quan va sortir la nova fornada de les City d’enguany, a Esmaixada vam decidir votar-les i fer un top ordenant-les de la pitjor a la més maca. En total, 20 redactors hem valorat cada uniforme de l’u al deu, i n’hem tret la mitjana. Qui s’haurà endut el premi Esmaixada a la millor City Edition de la 2020-21?

 

30. Washington Wizards (2,8/10)

Imatges: NBA, Twitter oficial

La franquícia de la capital ha obtingut la pitjor nota dels 30 equips participants, i ni tan sols s’ha apropat a l’aprovat. L’uniforme, d’un to gris força lleig i un disseny molt semblant al dels últims anys, pretén homenatjar el centre neuràlgic del país. Ho fa amb una falta de carisma tan notable, però, que no hem tingut més remei que deixar-la al fons de tot de la votació. Cal més màgia a les samarretes, Wizards.

 

29. Houston Rockets (3,8/10)

Si amb els de Beal i companyia parlàvem d’un concepte continuista, a Houston han fet tot el contrari. En concret han apostat pel blau cel, un color gens propi de la gamma cromàtica de la franquícia texana. Amb tot, però, el conjunt és molt pla i acaba semblant més una samarreta de tirants estiuenca que un disseny NBA. Està inspirada per “tots aquells treballadors que han fet de Houston el que és avui”, però el resultat no ens ha convençut.

 

28. Milwaukee Bucks (4,2/10)

Tenim dues notícies, una positiva i una que no ho és tant. La bona és que aquesta és la millor posició que han aconseguit els Bucks en els tres anys que hem escrit aquesta llista. La dolenta, però, és que tot i això segueixen estant al top 28. Després dels horrors de 2018 i 2019, la franquícia de Wisconsin tampoc ha aconseguit recuperar-se amb el projecte d’enguany, que ret homenatge als rius i llacs que delimiten i travessen la ciutat.

 

27. New Orleans Pelicans (4,45/10)

No hi ha cap element particularment lleig en aquest uniforme, però és massa mediocre en tots els sentits i s’ha enfonsat a la taula. Els colors i els diversos emblemes que té imiten la bandera de la ciutat, però el resultat no és massa atractiu. El fet que no tingui cap text, a més, tampoc l’ajuda. Una bona tipografia hauria catapultat el conjunt, potser.

 

26. Dallas Mavericks (4,5/10)

Els colors metàl·lics i les plomes pretenen enaltir els valors del Pegasus de l’Hotel Magnolia de la mateixa ciutat, una espècie de cartell que durant dècades ha estat un dels majors símbols de la zona. Fascinant, fins que t’adones que la figura/escultura en qüestió és… vermella. No sabem què pensaran a Madrid d’aquest Disseny, però la redacció d’Esmaixada no l’aprova pas.

 

25. Orlando Magic (4,6/10)

Els Magic han intentat sorprendre amb certs elements nostàlgics, com les estrelles o les línies verticals, però el taronja ho espatlla bastant. Una mica com passa amb els Rockets, es fa molt estrany veure els de Florida amb aquests tons tan diferents dels originals. A més, no podem dir que “necessiten més màgia a l’uniforme” perquè ja hem gastat la gracieta amb els Wizards. També els resta punts.

 

24. Minnesota Timberwolves (4,65/10)

Una altra proposta que prometia i ha estat massa conservadora. La idea de l’estrella polar al pit amb els tons de l’aurora boreal -que es pot observar al nord de l’estat de Minnesota- és genial, però l’execució és poc atrevida. L’estil de les lletres és avorrit a matar, i només alegra una mica el disseny el lateral estrellat. Té potencial, potser l’any que ve l’aprofitaran millor.

a

23. Detroit Pistons (4,7/10)

Nova temporada, nova proposta mediocre dels Pistons pel seu conjunt City Edition. És una llàstima, perquè la combinació de colors és maca i l’organització de tot plegat també, però ja fa diversos anys que vesteixen dissenys similars gens trencadors. Volem que tornin els cavalls amb els tubs d’escapament en flames de principis de segle: una aposta arriscada, però que, com a mínim, no genera indiferència.

 

22. New York Knicks (4,7/10)

Aquest uniforme està inspirat en la marca KITH, una cadena de roba urbana amb molta presència a la ciutat més famosa del planeta. Té certs detalls preciosos, com el “NYC” que envolta la icona de Nike, però els degradats cromàtics són una mica estranys, sobretot el dels costats. A favor d’aquesta samarreta s’ha de dir que un cop posada queda molt millor que a les imatges promocionals que es van publicar inicialment.

 

21. Boston Celtics (4,8/10)

La idea dels dissenyadors era representar els nombrosos cartells de campió de l’NBA que l’equip té penjats al TD Garden, però el resultat és una mica confús. L’aposta és tan estranya que, quan vam veure les primeres imatges, diversos redactors  vam pensar que es tractava d’una samarreta d’entrenament. S’aprecia la intenció, però tot plegat no acaba de funcionar.

 

20. Cleveland Cavaliers (4,9/10)

El conjunt d’Ohio ha optat enguany per un disseny molt semblant a la seva samarreta de visitant habitual. Si ens fixem en els detalls, però, podem veure que el “Cleveland” del pit està format per diverses fonts de lletra molt diferents entre si: és un homenatge de la franquícia a la cultura del rock&roll que existeix a la zona. Als pantalons, a més, trobem una sèrie d’emblemes que imiten el marxandatge típic de les gires musicals. Quan juguin de locals ho faran amb un disseny de parquet del mateix estil.

 

19. Sacramento Kings (5,1/10)

PRIMER APROVAT DEL TOP. Els californians han decidit ajuntar diversos dels seus trets característics per formar aquest uniforme agressiu però elegant. La samarreta conté el vermell vestit pels Rochester Royals (anteriors Kings), el blau cel de quan van traslladar-se a Sacramento i la bandera a quadres, vista fa uns anys en una de les samarretes més estranyes de la història de la lliga.

 

18. Brooklyn Nets (5,4/10)

L’atreviment que han tingut els dissenyadors amb aquesta proposta no s’ha reflectit en punts a la votació. Vistes les obres de l’autor natal de Brooklyn que ha inspirat l’uniforme, Jean-Michel Basquiat, podria haver-hi una mica més de color i potser l’equipament hagués cridat més l’atenció. Que els noms de l’esquena no segueixin l’estil dels de la part davantera tampoc els ha ajudat. A casa lluiran un parquet modificat a conjunt.

 

17. Atlanta Hawks (5,9/10)

Martin Luther King Jr. és el fill més il·lustre d’Atlanta, i enguany la City Edition dels Hawks anirà dedicada a ell. Sota el lema Empower, educate, embody, engage, l’equip liderat per Trae Young vestirà aquest elegant uniforme en negre, blanc i daurat “excel·lència”. Una gran proposta després d’un any on la lluita contra el racisme ha ocupat més titulars que mai. També tindran pista personalitzada a joc.

 

16. Philadelphia 76ers (5,95/10)

Quan Ben Simmons va guanyar el premi Rookie Of The Year, un parell de temporades enrere,  els caps de la franquícia van atorgar-li el dret de participar en la creació d’un uniforme City Edition del futur, i aquí tenim el resultat. L’estrella dels Sixers ha fet tornar el negre-vermell-blau de l’època Iverson a la samarreta, que mostra al pit els edificis de la part est del riu Schuylkill. No acaba de convèncer, però pot encaminar propostes vintage els anys següents.

 

15. Los Angeles Lakers (6/10)

La samarreta City de la franquícia californiana és un “bé” de manual: no mata, però tampoc fa mal a la vista. El color blau cel recorda els uniformes clàssics dels Lakers de quan encara jugaven a Minneapolis, però la combinació de tons no és res de l’altre món i tot plegat es veu poc treballat. En concret, el disseny d’enguany va dedicat a Elgin Baylor, una de les estrelles que va fer famosa la gamma cromàtica que veiem a l’equipament en qüestió.

 

14. Denver Nuggets (6,1/10)

Interessant proposta dels Nuggets, que segueixen la tendència dels Jazz els últims anys i aposten pels colors càlids de les postes de sol. L’equip de Denver ha mantingut l’esquema habitual amb l’skyline de la ciutat al mig del conjunt, però amb un to granat preciós de fons. És el tercer any consecutiu que els Nuggets utilitzen aquesta distribució d’elements, canviant els colors cada temporada. Hi haurà canvi de direcció el 2022?

a

13. Oklahoma City Thunder (6,2/10)

Els Thunder continuen amb la seva tradició de crear equipaments que no representen res de l’estat o la ciutat en concret. Sigui com sigui, les línies diagonals donen al conjunt una aparença dinàmica i moderna, el qual quadra perfectament amb la joventut dels jugadors de l’equip. El disseny està bé, però s’han de treballar una mica més els simbolismes i aprofitar millor l’ocasió d’homenatjar quelcom de la zona.

 

12. Portland Trail Blazers (6,25/10)

Potser no ha acabat de convèncer, però la proposta dels Blazers, com a mínim, es veu treballada i té un significat darrere. La base marró fosc amb les línies de relleu sobreposades és preciosa, i junt amb el lateral muntanyós recorda els accidentats paisatges d’Oregon. Els colors vius dels detalls donen vida al conjunt, però el fet que el disseny sigui asimètric i només tingui la serralada a una banda no acaba de funcionar.

 

11. Toronto Raptors (6,5/10)

L’equip canadenc, temporalment instal·lat a Tampa, seguirà un any més amb el negre i el daurat a la samarreta City. Els campions de 2019, però, canvien enguany la fletxa que indicava el nord el 2018 i 2019 per un disseny més clàssic. El “Toronto” del pit i els noms de l’esquena imiten els detalls que caracteritzaven els famosos uniformes vintage de la franquícia. Potser falta el raptor al mig del conjunt per guanyar-se la redacció d’Esmaixada.

 

10. Los Angeles Clippers (6,7/10)

Inversió de colors respecte de l’any passat. Aquesta temporada, els Clippers opten per una base to blau marí gairebé negre, just al revés que el blanc de la 2019-20. El disseny, i sobretot la font de les lletres, homenatja la cultura urbana de Los Ángeles, especialment l’estil artístic dels grafits i els tatuatges. Ens apropem al notable, però encara no hi som del tot.

 

9. Miami Heat (6,9/10)

Els Heat fa anys s’aferren al lema “si alguna cosa funciona, no la toquis”, i la veritat és que amb aquesta mentalitat han produït alguns dels uniformes més icònics del segle XXI. Enguany, després de la versió Vice City negra, la blanca, la blau cel i la rosa, han apostat per un degradat que barreja una mica tots els dissenys anteriors. Clarament és el que menys ha agradat de tots.

 

8. San Antonio Spurs (7/10)

Estrenem la secció de notables amb el retorn de la gamma cromàtica fiesta, tan característica dels Spurs dels noranta. La banda diagonal tricolor dóna el toc perfecte a un uniforme que no deixa de banda l’elegància, amb el negre de base i el blanc fent de color terciari. Els texans també han preparat un parquet personalitzat a joc amb els nous dissenys.

 

7. Charlotte Hornets (7,1/10)

L’equip de Carolina del Nord ha apostat per una disposició d’elements conservadora, pintada amb tres colors característics de la zona. El blau turquesa representa la mateixa franquícia, el gris fosc el granit, roca oficial de l’estat, i el daurat la febre de l’or que va viure la regió en el passat. El resultat és molt atractiu, i la nova pista amb la qual combinaran els uniformes dota tot el conjunt d’una agressivitat increïble.

 

6. Chicago Bulls (7,2/10)

Sembla que el daurat ha triomfat en aquesta fornada de samarretes, i el tornem a trobar a l’aposta dels Bulls. En aquest cas, el disseny imita l’art decó característic dels edificis de la ciutat, especialment el dels primers gratacels que s’hi van construir. Els detalls vermells, per la seva banda, recorden a l’espectador que està veient jugar la franquícia de la Ciutat del Vent. Suficient per aconseguir la 6a posició d’aquest top.

 

5. Utah Jazz (7,45/10)

Ja fa diverses campanyes que els Jazz vesteixen els colors de la posta de sol a l’equipament alternatiu, i la veritat és que és una proposta que els ha funcionat molt bé. Enguany, però, han fet un canvi: a diferència dels anys anteriors, ara els colors càlids els veiem només del pit cap amunt, i als laterals de l’uniforme. La base, en aquest cas, és d’un color blau pràcticament negre, que combina a la perfecció amb la resta del disseny i que també dominarà al parquet modificat que acompanyarà les samarretes.

 

4. Golden State Warriors (7,65/10)

Els Warriors agafen la màquina del temps i tornen a l’era del We Believe, amb els mítics navy blue, el groc càlid i el taronja impregnant aquesta excel·lent aposta clàssica. La samarreta és un homenatge a la ciutat d’Oakland, la casa que tantes nits ha acollit l’equip californià, ara instal·lat a San Francisco. L’icònic Oracle Arena ja ha passat a la història, però la nova fusta a joc amb les samarretes farà sentir més d’un jugador dels Warriors com si hi estigués de nou.

 

3. Memphis Grizzlies (7,8/10)

Aquest conjunt no només és molt atractiu, sinó que també és una de les samarretes amb més simbolismes ocults de la llista. L’uniforme ret homenatge a Stax Records i en especial a Isaac Hayes, icones de la música soul a la ciutat. El negre de base imita la textura dels vinils antics, i el blau i el turquesa són els colors del Cadillac El Dorado del mateix Hayes, ara exposat en un dels museus de la regió. Espectacular.

 

2. Indiana Pacers (8,2/10)

Els d’Indianapolis també han optat per tornar a les seves arrels, i ens porten enguany un disseny que recorda els Pacers de finals dels noranta i principis de segle XXI. Les mítiques ratlles verticals, el blau reial i el groc formen una de les combinacions més distintives i característiques de la història de l’NBA. Com a detall per honorar el bàsquet que s’ha creat a Indiana, tots els integrants de l’equip finalista del 2000 rebran un exemplar de la nova samarreta. Medalla de plata.

 

La millor: Phoenix Suns (9/10)

Des del moment que van sortir les primeres fotos ja sabíem que aquesta nova proposta estaria amunt a la llista i, efectivament, ha arrasat. Com els Jazz o els Nuggets, els dissenyadors de Nike també han introduït aquí els tons del capvespre, però afegint-hi el característic violeta que solen vestir els Suns. L’estil pixelat del paisatge i l’excel·lent tipografia doten l’uniforme d’una imatge dinàmica, moderna i jove. A Esmaixada n’estem enamorats, i estem segurs que més d’un lector s’haurà plantejat comprar-la aquest Nadal. Hottest in the game!

Estàs d’acord amb nosaltres? Quina haguessis posat al capdamunt de la llista? Et llegim als comentaris i a les xarxes socials!

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a NBA

Tradueix »