Connecta amb nosaltres

NBA

Top 30: de la pitjor a la millor samarreta “City Edition” 2019-20

Qui té el millor uniforme de l’NBA?

Comparteix
Imatge: nba.com

Top 30: de la pitjor a la millor samarreta “City Edition” 2019-20

La tercera generació de samarretes City Edition ja ha arribat a l’NBA i, com no podia ser d’altra manera, a esmaixada.cat hem fet un top ordenant-les de la menys atractiva a la que més ens ha agradat. Aquests dissenys normalment es desmarquen dels equipaments habituals per homenatjar algun aspecte típic de cada ciutat de la lliga, i per això és habitual trobar uniformes molt innovadors i diferents als comuns. En general hem atorgat bones notes (només hi ha 3 suspesos), així que veureu grans propostes en posicions molt mediocres.

Evidentment aquest és un top subjectiu, i segurament no estiguis d’acord amb  l’ordre. Si aquest és el cas, no t’oblidis de deixar la teva opinió a la caixa de comentaris o a les nostres xarxes socials! Comencem, doncs, amb els pitjors i els més ben valorats dissenys de les City Edition 2019-20:

 

30. Dallas Mavericks, 3/10

Les primeres reaccions a la presentació de la nova samarreta dels Mavericks van ser força negatives, i a nosaltres tampoc ens ha convençut. En teoria pretén reivindicar l’art local, però la veritat és que el resultat final sembla bastant descuidat i l’esquema cromàtic només ho empitjora. El verd, massa viu i combinat amb un degradat blau, fa que el conjunt sembli més un mural de sisè de primària que un equipament.

 

29. Boston Celtics, 4/10 

El verd i daurat solen fer bon equip, tal i com hem vist en altres ocasions al Garden. Enguany, però, ens caldria fer unes quantes preguntes a Nike per poder entendre la tria d’aquesta tipografia tan horrible. La combinació de colors promet, però les lletres i números arruïnen completament l’uniforme. Només cal entrar a qualsevol dels tuïts dels Celtics on facin referència al tema per veure que els aficionats no estan gens contents amb la nova City Edition.

 

28. San Antonio Spurs, 4.5/10

El bàsquet, un esport de reaccions ràpides, de mil·lèsimes, on necessites identificar ràpid el company i… els Spurs decideixen fer un uniforme de camuflatge. La veritat és que la samarreta en si no és pas lletja, però tampoc ens genera res especial i ja porta molts anys representant el conjunt, així que tampoc suma punts per innovadora. S’entén la voluntat d’honorar les diferents institucions militars de la ciutat, però potser un canvi no aniria malament.

 

27. Milwaukee Bucks, 5/10

Amb els Bucks estrenem la secció d’aprovats, encara que el disseny no sigui per tirar coets. La franquícia està al fons de la llista, tot i que no tant com altres vegades: l’autor, abans que existís esmaixada.cat, ja la va col·locar a la posició 30 en tops del mateix tema els anys 2017 i 2018. El color crema representa un tipus de totxo típic de la regió, però al costat del verd fosc i el blau acaba sent una proposta poc agressiva.

 

26. Charlotte Hornets, 5/10

En aquesta pàgina web no som fans dels uniformes de color gris (també coneguts com equipaments-pijama), però per sort Nike cada cop en fa menys. No sabem si és casualitat o realment la gent no els comprava, però en tot cas és una bona notícia. La samarreta dels Hornets és un bon exemple de per què no som admiradors d’aquest estil cromàtic: el disseny és bo i la disposició dels elements també, però un fons blanc o negre  hagués quedat molt més elegant.

 

25. New Orleans Pelicans, 6/10

 Entrem a la zona d’uniformes decents amb aquesta samarreta reutilitzada -la van utilitzar ja l’any anterior- dels Pelicans. La combinació de colors de les franges centrals no és la més òptima del món, però ret homenatge al tradicional Mardi Gras de la ciutat de Louisiana i certament té un caràcter original. El número descentrat genera una mica de caos, però en general no és un mal equipament pels de Zion i companyia.

 

24. Philadelphia 76ers, 6.25/10

Els Sixers ens porten enguany un disseny de tall clàssic i elegant, amb una tipografia en lletra lligada que quasi se surt pels laterals (posar Phila potser hagués estat millor) sobre un fons color crema per la City Edition. La composició és neta i en destaquen els detalls en daurat, però potser esperàvem quelcom més potent, més trencador per un dels candidats a l’anell des de l’Est.

 

23. Golden State Warriors, 6.25/10

 Els de San Francisco solen estrenar conjunts molt acolorits i innovadors, però en aquesta ocasió ens han deixat una mica freds. L’homenatge a Oakland amb el mític símbol del roure al pit és bonic, però el negre, el blanc i el blau potser no són els colors més adequats per representar l’infern que era l’Oracle Arena, seu de l’era dels millors Warriors de la història. Aquest uniforme reflecteix la temporada actual dels de Kerr: trista i decebedora.

 

22. Los Angeles Lakers, 6.5/10

L’aposta és interessant, i clarament té un toc vintage: la tipografia blanca ressaltada en púrpura, el coll rodó acabat en punta i les estrelles amb els números retirats de la franquícia als costats intenten recordar les millors èpoques dels angelins. Tot i així, la seva similitud amb el primer equipament és exagerada, motiu pel qual ha baixat posicions a la llista fins quedar-se al top 22. Volem més atreviment!

 

21. Atlanta Hawks, 6.5/10

En aquest uniforme tan particular destaca clarament el Peachtree al centre del disseny. La paraula fa referència a una de les avingudes principals de la ciutat, sota aquesta denominació, tot i que es calcula que 70 carrers més d’Atlanta també porten el mot en algun punt del seu nom. Sens dubte representa perfectament l’esperit de les City Edition, però el color préssec és força estrany i no li permet guanyar més llocs al top.

 

20. Los Angeles Clippers, 7/10

 Inaugurem els notables amb la nova indumentària dels Clippers, un dels candidats a l’anell més il·lusionants de l’any. Per aquesta nova temporada els angelins han decidit retre homenatge a la cultura urbana de la ciutat, amb una tipografia típica de l’underground de Los Angeles. Combinaran el conjunt amb una pista especial amb l’entramat de la ciutat i els tons foscos que caracteritzen els carrers i els edificis dels barris locals.

 

19. Phoenix Suns, 7,25/10

La franquícia d’Arizona ha recuperat la City Edition de la campanya anterior i, amb uns retocs, la tornarà a vestir enguany. El taronja càlid fa una gran trio amb el negre i el lila, i el nom en castellà al pit fa referència a la marcada presència hispànica d’aquesta regió. Continuïtat per un dels equips que més sembla haver progressat en aquest principi de temporada respecte la 2018-19.

 

18. Washington Wizards, 7.25/10

L’equip de la capital s’ha decantat per un disseny d’estètica bastant clàssica, que simbolitza la importància de la ciutat de Washington al país. El mític logotip de “DC” amb el detall de la mà agafant el rebot combina perfectament amb el fons blanc, i també amb els laterals d’estrelles i barres que representen la bandera dels Estats Units. Un equipament molt decent, però poc espectacular per estar més amunt al top.

 

17. Portland Trail Blazers, 7.5/10

Un altre uniforme de tall clàssic que, sense ser explosiu ni sorprenent, segueix sent una gran aposta. El tradicional “Ripcity” regna el centre d’un equipament amb un curiós color beige de base, tot i que en algunes fotos sembla més aviat blanc. En tot cas, li dona aquest toc vintage que també podem distingir a l’estil dels números dels jugadors. Un gran homenatge de Nike pel 50è aniversari del conjunt vermell i negre.

 

16. Houston Rockets, 7.5/10

Els simbolismes darrere la nova samarreta dels Rockets converteixen aquest disseny en un dels més singulars de l’NBA. Honorant la tradició espacial de la regió, l’uniforme conté detalls que emulen la maquinària pròpia de la NASA, com les bandes platejades o la bandera estatunidenca al centre del pantaló, simulant la vestimenta dels astronautes. Una de les indumentàries més ben pensades d’aquesta edició.

 

 15. Denver Nuggets, 7.5/10

Per què canviar una proposta que funciona, té personalitat i és popular entre els seguidors? L’equip de Colorado seguirà un any més amb el mític disseny amb l’skyline de la ciutat imprès en blanc sobre les franges amb els colors de l’arc de Sant Martí. El fons, to navy blue crea un contrast perfecte entre els diversos elements, i el detall del pic nevat al lateral del pantaló dota aquest equipament d’una presència molt potent.

 

14. Chicago Bulls, 7.75/10

Els Bulls ens porten un dels uniformes més visualment trencadors de la llista. El blau cel fa parella amb el vermell sang típic de la franquícia, i junts representen la bandera de Chicago i els llacs que envolten la “Ciutat del Vent”. L’aposta podia sortir molt bé o molt malament, però a nosaltres ens ha agradat i per això li atorguem aquest 7,75.

 

13. Sacramento Kings, 7,75/10

Un altre conjunt que ha triat el vermell i el blau cel per la City Edition, però aquesta vegada a l’altra punta del país, a Sacramento. Els Kings ja feien servir aquest uniforme l’any passat, però amb els colors invertits (el cian ocupava la part ara roja), el que feia que la indumentària projectés molta menys agressivitat. La corona al centre del pantaló quadra perfectament amb un equip jove  en busca de jerarquia a la lliga. Un canvi a millor, sens dubte.

 

12. Minnesota Timberwolves, 7,75/10

A primera vista aquest disseny pot semblar insuls, apagat i genèric, però com més el mires més t’agrada. La combinació exclusivament bicolor entre el blau cel i el blanc està perfectament cuidada, i catapulta la proposta fins un bon 12è lloc de 30. La samarreta honora alhora les ciutats de Minneapolis i Sant Paul i els rius i llacs que les uneixen, el qual és ens sembla una idea molt original.

 

11. New York Knicks, 8/10

Els Knicks no es troben al millor moment de la seva història, però com a mínim Nike els ha anat donant alegries estètiques des que va entrar com a marca proveïdora a l’NBA. Enguany la franquícia repeteix equipament respecte la temporada anterior, amb una samarreta amb certs tocs clàssics, com les franges taronges i blaves als tirants i als costats. També en aquesta última zona es pot apreciar el detall de l’skyline de la ciutat, tot recorrent el lateral del jugador.

 

10. Cleveland Cavaliers, 8/10

Per elaborar aquest uniforme els Cavaliers han agafat trets característics de diverses samarretes històriques de la franquícia, i posteriorment els han ajuntat. La ploma al pit, les franges horitzontals, la cistella al centre del pantaló o la tipografia del nom del jugador són alguns dels elements recuperats del passat per conformar aquest disseny. El resultat de l’experiment és, sens dubte, espectacular.

 

9. Indiana Pacers, 8/10

La samarreta dels Pacers està inspirada en la cultura de les carreres de cotxes que existeix a la regió d’Indiana, on té lloc una de les proves automobilístiques més famoses del món, les 500 Milles d’Indianapolis. El resultat, amb la bandera a quadres blava i el número encerclat, estil Indycar, és agressiu, espectacular i congenia a la perfecció amb l’equip. Per la presentació no van escatimar en pressupost: van pintar un monoplaça amb el mateix disseny que el nou l’uniforme!

 

 8. Oklahoma City Thunder, 8/10

Si l’any passat l’aposta dels Thunder representava el passat nadiu americà de la regió, enguany la temàtica ha canviat. Per la campanya 2019-20 els d’Oklahoma City han preparat aquesta elegant samarreta negra i daurada, que pretén recordar els morts de l’atemptat terrorista que hi va haver a la ciutat el 1995. L’arbre a l’altura del melic simbolitza el mateix om de 90 anys que hi ha plantat al memorial de les víctimes.

 

 7. Brooklyn Nets, 8.25/10

L’equip de Nova York repeteix l’esquema de la campanya passada, però amb el blanc de protagonista, en comptes del gris. L’equipament està inspirat en el raper Biggie i en el barri de Bedford-Stuyvesant, i compta amb uns característics marges de colors que el doten d’una personalitat. El disseny en gris ens agradava, però el fons blanc és encara millor.

 

 6. Orlando Magic, 8.25/10

Dos anys han estat els Magic treballant amb Nike per treure un disseny que representés a la perfecció la ciutat de Florida. Finalment, el conjunt d’Orlando ha presentat la seva proposta: una samarreta agressiva, amb el gris antracita fent d’amfitrió a un taronja realment elèctric. Aquest últim to fa referència a la indústria de la fruita que existeix a la regió, especialment la de la mateixa taronja. Un uniforme sorprenent i molt, molt bonic.

 

5. Detroit Pistons, 8.5/10

Detroit, com Indiana, és una altra de les ciutats NBA amb una forta tradició del motor a les seves terres. Per commemorar la importància dels muscle cars, els Pistons estrenaran enguany una samarreta amb un vermell súper viu de protagonista mentre que, al centre, dues ratlles verticals simbolitzaran la pintura dels automòbils de carreres en blau elèctric. Una indumentària d’alta cilindrada.

 

4. Miami Heat, 8.5/10

L’equip de Florida fa 3 anys que va estrenar aquesta indumentària, i l’èxit va ser tan gran que ja s’ha tornat fixa com a City Edition. Basant-se en una gama cromàtica estil Vicewave, amb el blau cel, el rosa fluorescent i el blanc com a colors principals, cada campanya s’ha anat canviant el fons perquè l’uniforme no es tornés monòton. Per aquesta temporada el to elegit per tenyir la base del disseny és el cian, i el resultat ens encanta.

 

3. Utah Jazz, 8.75/10

Com els Heat, els Jazz tampoc han canviat de proposta des que es van estrenar les City Edition el 2017. La indumentària de la posta de sol és ja un clàssic pels aficionats de Salt Lake City i, tot i que és un uniforme d’extrems, la resposta general cap aquest sempre ha estat molt positiva. El millor de tot? Quan combinen la samarreta amb la pista i les grades del mateix color als PlayOff, creant una atmosfera terriblement feroç pels visitants.

 

2. Toronto Raptors, 9/10

És ben sabut per la parròquia NBA que els Raptors tenen alguns dels millors dissenys de samarretes de la història, per tant no hauria d’estranyar-nos veure’ls tan amunt. Aquesta temporada l’equip es vesteix de campió amb una tipografia estil vintage, en daurat sobre negre. El nom del jugador, a l’esquena, compta també amb el detall de les dents apuntant cap amunt, motiu que ja havíem vist amb l’era Vince Carter a la ciutat canadenca. Simplement brutal.

 

1. Memphis Grizzlies, 9.5/10

Sí, som uns nostàlgics i per això els Grizzlies s’enduen la primera posició de la llista. Aquest uniforme llegendari que enguany torna als parquets fa un homenatge a Vancouver, la ciutat que va veure créixer la franquícia durant els seus primers anys. El característic color turquesa no deixa indiferent ningú i, ajuntat amb les lletres en 3 dimensions,  l’os i les urpes que estripen el disseny, conforma un digníssim equipament per liderar aquest exigent top. Felicitats, Grizzlies!

 

I fins aquí el nostre ordre! Quina City Edition creus que hauria d’haver entrat al top 10?

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »