Connecta amb nosaltres

NCAA

TOP 5 EXTERIORS DRAFT 2019

Repassem els exteriors amb més potencial del draft.

Comparteix

TOP 5 EXTERIORS DRAFT 2019

El draft d’aquest any ve carregat de nivell a les posicions de guard. Durant l’any hem sentit molts comentaris sobre RJ Barrett -referència indiscutible del top-, però hi ha talent i futur més enllà del que trobem a simple vista. Podríem dir, de fet, que la demarcació del guard és la que està millor coberta d’aquest draft i la que, d’entrada, més llocs d’honor hauria d’ocupar.

A continuació trobareu cinc noms que valdrà la pena seguir a partir d’aquest mateix estiu. Comencem!

5.- Coby White

Coby White és un dels jugadors més atractius de la temporada NCAA. A part del pentinat carismàtic que el caracteritza, a les ordres de Roy Williams s’ha convertit en un combo amb un potencial brillant. Coby White és un perill a camp obert, pot anotar a tots els nivells i treballa molt bé les accions de bloqueig i continuació. Aquest any s’ha convertit en el referent de North Carolina passant per davant de l’altra promesa freshman (Nassir Little) i ha demostrat que pot aportar des del primer dia a l’NBA.

Coby White està més que consolidat dins del TOP 10 tan pel que ha demostrat com per les necessitats dels equips. A dia d’avui sembla impossible que Suns, Bulls o fins i tot Washington Wizards es plantegin no escollir-lo.

4.- Jarrett Culver

Jarrett Culver ha fet una temporada espectacular a Texas. És un dels millors two way del draft i, en el seu cas, és inqüestionable que tenir paciència i romandre a la universitat ha estat la millor decisió possible. Culver és un jugador molt intens, molt llarg i amb molt talent per ser protagonista en atac. El seu principal punt fort és la defensa. En aquest sentit, haver-se format en un dels equips més treballats de la temporada és un punt favorable molt interessant. En atac sembla que serà un jugador capaç de generar amb la pilota a les mans: pot conduir en transició, pot crear-se el seu llançament (tot i que ha de millorar en presa de decisions i consistència) i pot crear a partir de situacions de 2 contra 2 ja sigui atacant la cistella o assistint.

Culver, per entrega, aptitud i actitud, ha estat comparat amb Jimmy Butler (sense dinamitar vestuaris). Cal veure quin serà el seu sostre un cop faci el salt a l’NBA, però la sensació que genera a dia d’avui és que farà que els seus equips siguin millors, i això ja és motiu suficient per creure que un equip com els Cleveland Cavaliers (pick 5), que necessita jugadors que equilibrin el quintet i que potenciïn la base, podria estar interessat en draftejar-lo.

3.- Darius Garland

Darius Garland ha jugat molt poc aquesta temporada, per+o el resum de la seva temporada és fàcil: amb ell sa, Vanderblit va guanyar-ho tot; sense ell, van perdre tots els partits de la SEC (podem parlar del fracàs de Simisola Shittu)..

Garland és un base elèctric, amb vocació anotadora i nascut per triturar rivals amb el seu 1 contra 1. Té una gran facilitat per crear-se el seu propi llançament (48% en triples i molts d’ells eren després de bot) i el seu caràcter li permet afrontar amb confiança les situacions complicades. Serà molt important, quan traslladi el seu joc a l’NBA, que aprengui a repartir la pilota i a delegar responsabilitats. Cal que potencï la seva visió de joc, cosa que presumiblement podrà fer quan comparteixi pista amb interiors de garanties. També ha de millorar en l’aspecte defensiu, però això passa més per aprendre a interpretar que per qualsevol altre àmbit ja que les limitacions físiques fan pensar que serà un jugador que necessiti sistemes que el protegeixin..

Darius Garland està deixant una gran impressió en tots els workouts que ha fet. Equips com els Bulls, els Celtics o els Eolves estan intentant escalar posicions dins de l’ordre d’elecció ja que sembla improbable que, en el millor dels casos, passés de la sisena elecció..

2.- Ja Morant

Ja Morant és la gran sorpresa del draft. El base de Murray State, sophomore que també ha aprofitat extraordinàriament el segon any, té un dels potencials atlètics més prometedors de la fornada i ja ha estat comparat amb prodigis de la lliga com Russell Westbrook..

Morant pot convertir-se en un dels pròxims point all de la competició. Anota, assisteix i reboteja amb una facilitat pasmosa i engloba tots els càrrecs ofensius del seu equip. Respon al prototip de generador per excés del bàsquet actual, cosa que fa pensar que es podrà construir al seu voltant. Ha de polir la presa de decisions, l’absorbció de contactes i l’actitud defensiva. És previsible que a l’NBA hagi d’integrar-se a un sistema que, almenys en un principi, no giri al seu voltant, així que li tocarà moure més la pilota.

Morant serà el pick dels Grizzlies.

1.-  RJ Barrett

RJ Barrett abans que Ja Morant, sí. Segons l’opinió de qui escriu aquest article, l’escorta de Duke és el guard amb més talent de la fornada i el jugador que pot fer ombra a Zion Williamson. Ja hem vist moltes coses del canadenc aquesta temporada: gran penetrador, anotador excels, vertiginós amb la pilota a les mans i prou hàbil com per dirigir el joc (ha fet alguna passada magnífica). Barrett ha patit per culpa d’algunes derrotes de Duke i ha hagut de conviure amb una gran quantitat de focus que l’han convertit en el centre d’atenció, però té fusta d’estrella..

Barrett hauria de ser l’elecció dels Knicks i tindrà a l’abast poder liderar un projecte. Ell ha deixat clar que vol jugar a Nova York, i Perry&Dolan necessiten alicients que amenitzin l’estiu. Si surt bé Barrett, que en principi hauria de sortir-hi, Fizdale dirigirà els primers passos d’un jugador que pot escriure història..


Per acabar l’article val la pena recordar que jugadors com Kevin Porter Jr i Romeo Langford arribaran a la lliga dels adults amb molt per demostrar. Són dos noms que han fet temporades irregulars i que necessitaran redimir-se. S’espera que siguin eleccions post loteria i que, allà on vagin, hagin de guanyar-se el crèdit. Però no ens enganyem: són dos dels melons per obrir més atractius del draft.

.

 

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NCAA

Tradueix »