Connecta amb nosaltres

BÀSQUET FEMENÍ

Torna l’Eurolliga per a l’Spar Girona: anàlisi del grup C

Per fi torna la màxima competició continental a Fontajau.

Comparteix

Torna l’Eurolliga per a l’Spar Girona: anàlisi del grup C

Després de tota la incertesa d’aquest estiu respecte a l’EuroLeague Women, amb canvi de format inclòs, per fi torna la màxima competició continental i ho farà a Fontajau. L’Spar Girona serà l’amfitrió en la primera bombolla del seu grup, que a més de les d’Alfred Julbe compta amb el potentíssim UMMC Ekaterimburg, clar favorit a aixecar el trofeu, el Famila Schio italià i el TTT Riga letó.

El sorteig no ha estat especialment dur amb les gironines que, en principi, tindran com a partits clau els que les mesurin a l’Schio, l’altre candidat per fer-se amb el segon lloc del grup, l’últim que dona accés als play-offs.

Clar que en bàsquet tot pot passar, però sobre el paper sembla bastant difícil que algú li pugui arravatar el primer lloc al conjunt rus, amb una plantilla farcida d’estrelles de la WNBA, incloses les dues últimes MVP de les finals, Breanna Stewart i Emma Messeman. També sembla gairebé inevitable que el Riga surti de l’última posició, amb un roster a priori una escala per sota del de la resta.

En qualsevol cas, l’Uni té una oportunitat d’or aquest any per arribar lluny en la competició. En cas de classificar-se per als quarts, el seu rival per aconseguir una plaça per a la Final Four sortiria del grup A, on no hi ha cap equip, en principi, inabastable (Perfumerías Avenida, Dynamo Kursk, Izmit i Nadezhda). Abans, però, cal fer la feina en les dues primeres bombolles.

Els rivals:

UMMC Ekaterimburg: la constel·lació russa

L’Ekaterimburg és el clar favorit a guanyar aquesta edició de l’Eurolliga. De fet ho ha fet en les dues últimes ocasions i a més amb una superioritat insultant (91-67 contra Kursk i 72-53 contra Sopron).

La seva principal estrella és Breanna Stewart, considerada per molts com la millor jugadora del món del moment i que ve de liderar aquest estiu les Seattle Storm cap al títol de la WNBA. Es tracta d’una jugadora determinant als dos costats de la pista gràcies a la seva gran envergadura i extraordinària mobilitat a pesar de la seva alçada.

En atac és capaç de fer de tot. Pot jugar d’esquena encara que la seva especialitat és fer-ho de fora cap endins, amb un tir tant de mitja distància com de triple letal. A més, acompanya les seves habilitats amb una visió de joc per sobre del normal que, combinat amb la seva capacitat per pujar la pilota en transició, genera molt de perill quan la defensa es centra massa en ella.

Una altra jugadora destacada de les russes és l’aler mallorquina Alba Torrens, una de les millors jugadores del continent juntament amb la seva companya d’equip Emma Messeman, estrella també de la WNBA amb les Washington Mystics. També destaca la dupla Courtney Vandersloot i Allie Quigley. La primera s’ha convertit aquesta temporada en la primera jugadora a superar les 10 assistències de mitjana per partit a la WNBA, sent la segona, una de les millors triplistes del món, la seva millor client.

En el joc interior les russes han perdut a Brittney Griner, però conserven a Jonquel Jones (candidata a l’MVP de la WNBA l’any 2019) i Maria Vadeeva, una de les interiors europees amb més projecció.

Famila Schio: el gegant italià

Famila Schio és en principi el rival clau del grup. Es tracta d’un dels clàssics de la competició, que ha aconseguit mantenir bona part del bloc que l’any passat li va funcionar força bé.

Així continua la seva jugadora més determinant, la interior francesa Sandrine Gruda. Es tracta d’una de les millors pivots d’Europa, molt física però mòbil, capaç de posar la pilota  a terra i jugar tant d’esquena com de cara.

https://www.youtube.com/watch?v=lA4k1sHRh4k

També tenen dues de les jugadores italianes més destacades. Per una part torna Giorgia Sottana, una exterior molt intel·ligent i amb molts punts a les mans. Destaca sobretot pel seu excel·lent tir de tres. També segueix a l’equip Francesca Dotto, una base amb molt bona direcció de joc, capaç d’imprimir molt de ritme i de canviar dinàmiques amb el seu joc elèctric.

Altres jugadores destacades són la internacional canadenca Natalie Achonwa, una quatre amb experiència a la WNBA, i la tiradora blega Kim Mestdagh. Aquesta última ha arribat recentment a l’equip després que una de les jugadores que havia de liderar l’equip, la campiona de la WNBA Natasha Cloud, demanés rescindir el seu contracte.

TTT Riga: un históric en hores baixes

L’últim rival del grup de l’Uni Girona és el TTT Riga letó, un dels històrics de l’Eurolliga amb 18 trofeus de la competició a les seves vitrines (tots abans de 1983).  Es pot considerar la ventafocs del grup amb una plantilla formada majoritàriament per joves jugadores letones.

Les seves líders són la sueca Binta Drammeh i la nord-americana Jessica Thomas. La primera va jugar una temporada a la lliga espanyola (2018-19) on va brillar amb l’Araski amb uns promigs de 13,3 punts i 6 rebots per partit. Es tracta d’una escorta molt completa, amb un físic privilegiat i un bon tir des del perímetre.

Pel que fa a Thomas, es tracta d’una base elèctrica que malgrat la seva baixa estatura té una gran capacitat ofensiva. L’any passat va destacar amb  l’Olympiakos a Eurocup amb una mitjana de 14 punts per partit.

Per altra banda, cal estar també alerta amb Katija Laksa una altra de les més fermes promeses europees. La letona s’espera que debuti aquest estiu a la WNBA amb les vigents campiones, les Seattle Storm. Es tracta d’una aler amb un bon físic i una gran amenaça en el tir de tres punts.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »