Connecta amb nosaltres

NBA

Els traspassos d’una nit de Draft tranquil·la

Molts moviments de perfil baix en un Draft liderat per Paolo Banchero.

Comparteix

Els traspassos d’una nit de Draft tranquil·la

L’NBA Draft del 2022 pintava molt bé després de la sorpresa dels Orlando Magic de triar, quan gairebé ningú s’ho esperava, Paolo Banchero amb el pick 1. Semblava que hi hauria molt moviment i, finalment, tot ha estat molt més soroll que realitat.

El moviment, confirmat ahir, de Christian Wood a Dallas i el de Jerami Grant a Blazers hores abans de la cerimònia han estat els més cridaners, mentre que durant la nit només s’han mogut rondes i jugadors de perfil baix.

Els Knicks, els més actius… a canvi de res?

Els New York Knicks han estat l’equip amb més moviments involucrat amb una bogeria de trades molt difícils de resumir, però sense rebre cap actiu pel present. Es parlava molt d’intentar fer-se amb les eleccions 4 o 5 per aconseguir a Jaden Ivey, fins i tot després de sortir seleccionat pels Pistons, però això no va ser possible.

Sense el jugador que ells volien, els Knicks van optar per no fer servir el seu pick 11. Ousmane Dieng va ser l’escollit, però ha anat directament als Oklahoma City Thunder a canvi de tres primeres rondes futures. Un acord que no sembla pas negatiu per cap dels dos equips, ja que els Knicks guanyen tres picks a canvi d’un que no tenien clar com aprofitar (actius per qualsevol traspàs) i els Thunder inverteixen tres dels múltiples picks que tenen a canvi d’un jugador que clarament volien.

Però no es va quedar aquí la cosa. Els novaiorquesos van entrar a un trade a tres bandes amb Pistons i Hornets. Detriot s’ha fet amb el pick13 (Jalen Duren) de Charlotte (que s’ha fet amb una primera ronda futura i quatre segones) i Kemba Walker. Es Knicks han rebut a canvi la primera ronda del 2025 de Milwaukee que tenien els Pistons pel traspàs amb Grant pels Blazers.

Quina estratègia han fet servir els Knicks al Draft? Sembla que, després de perdre els seus objectius, New York ha volgut alliberar espai salarial (adéu al contracte de Walker, que segurament rebrà un buyout per part dels Pistons) per anar amb tot a l’agència lliure (Jalen Brunson?).

De’Anthony Melton torna als Sixers

Philadelphia ha d’anar a competir i un pick 23 no els feia apropar-se gens al seu objectiu. A més a més, el veterà Danny Green s’ha lesionat i tampoc serà un jugador útil els primers mesos de la temporada com a mínim. Per això, els Sixers volien trobar un jugador de rendiment immediat i l’han trobat amb l’arribada de De’Anthony Melton a canvi de Green i el pick23 (David Roddy).

Melton ajudarà a la rotació exterior de Philadelphia, mentre que els Grizzlies es fan amb un jove talent com Roddy que encaixa al seu projecte que, malgrat competir, també treballa en el desenvolupament dels joves.

Moviments exclusius de picks

Los Angeles Lakers van voler entrar al Draft i, hores abans, van aconseguir el pick 35 (Max Christie) a canvi de diners i una futura segona ronda. Els Mavericks, que tampoc tenien elecció després del trade per Wood, han donat dues segones rondes futures a canvi de Jaden Hardy (pick 37), un jove que aspirava a ser TOP 10 fa uns anys i que pot ser un dels gegants adormits d’aquest Draft.

Els Timberwolves també han estat molt actius, primer donant el seu pick 19 (Jake LaRavia) als Grizzlies a canvi del 22 (Walker Kessler) i el 29, que l’han enviat a Houston (han triat a TyTy Washington) amb dues segones rondes futures a canvi del 26 (Wendell Moore Jr.). 

Kenny Chandler (pick 38) arribarà als Grizzlies a canvi d’una futura segona ronda i diners.

Bryce McGowns (40) a Hornets a canvi de dues futures segones rondes que van a Minnesota.

Golden State Warriors va fer un trade up per aconseguir  el pick 44 (Ryan Rollins) a canvi del 51 (Tyrese Martin) i una compensació econòmica.

I, per últim, els Indiana Pacers s’han fet amb Kendall Brown (48). El pick era dels Timberwolves, però encara no sabem que han donat per fer-se amb aquesta elecció.


Knicks, Grizzlies i Timberwolves han estat els més actius, però amb moviments de poca rellevància. Per altra banda, els Pistons podrien ser considerats un dels guanyadors del Draft. L’elecció de Jaden Ivey i l’arribada de Jalen Duran a canvi d’absorbir el salari de Walker i una ronda futura és un gran Draft per Detroit. Com afectarà aquest Draft a la propera agència lliure?

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada.

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »