Connecta amb nosaltres

HISTÒRIA NBA

Wes Unseld: la bala de plata dels Washington Bullets

Ha mort Wes Unseld, llegenda de Washington.

Comparteix

Wes Unseld: la bala de plata dels Washington Bullets

Wes Unseld, jugador i membre destacat dels Washington Bullets campions de l’NBA l’any 1987, va morir ahir per complicacions derivades d’una pneumonia. Unseld va desenvolupar sempre la seva carrera NBA (1968-1981) amb els actuals Wizards. Primer ubicats a Baltimore i després a Washington (sota el nom de Capital), fins a adoptar el sobrenom de Bullets. A Washington van veure passar vuit presidents dels EUA durant l’era Unseld i ell era, indubtablement, la persona més important.

L’ÀNIMA DELS BULLETS

Unseld va ser un dels millors interiors defensius de la seva època a més d’un autèntic mestre de l’assitència de camp a camp, l’anomenat outlet pass. Amb ell els Wizards competiren fins a quatre vegades a les finals de la lliga (1971, 1975, 1978 i 1979). Seleccionat a la segona posició del draft de 1968, només el seu futur company Elvin Hayes (San Diego Rockets) va ser seleccionat per davant seu.  A la seva primera temporada com a professional va ser ROY i MVP. Una fita que només un altre llegenda de la lliga com Wilt Chamberlain va ser capaç d’assolir. Els seus números, modestos per un guanyador de l’MVP van ser  13,8 punts i 18,2 rebots. Curiosament aquests serien els únics premis individuals de temporada que aconseguiria al llarg de la seva carrera ja que, a partir d’aquell moment, Wes Unseld optaria per un joc més col·lectiu en front d’un estil que primes els números i el lluïment personal.

Llegint sobre ell, una de les virtuts que més se li remarca era la seva capacitat de sacrifici individual pel bé col·lectiu. Wes Unseld no era un jugador que firmés uns números excepcionals, però era un autèntic mestre en aportar intangibles. L’interior finalitzaria la seva carrera amb 10.624 punts i 13.769 rebots, figurant com el número 12 al rànquing de màxims rebotadors. Wes Unseld, a més, és l’MVP de les finals amb la mitjana de punts més baixa, amb només 9 punts. Tota una proesa si tenim en compte que en aquell equip jugaven també Elvin Hayes i Bob Dandridge i que ambdós sumaven més de 20 punts per partit. Els intangibles, la defensa i el treball constant i incansable de l’interior tenien un valor incalculable.

Wes Unseld seguiria vinculat als Bullets després de la seva retirada. Primer com a general manager i després com a entrenador principal. Va convertir-se en una institució a l’organització i també en una de les llegendes més properes de cares als jugadors, aficionats i periodistes. Un jugador que molts recorden pel seu altruisme a la pista, el seu talant conciliador per saber portar un jugador amb un caràcter explosiu com Elvin Hayes durant 9 temporades i per una professionalitat impol·luta.

MÉS QUE UN JUGADOR

El seu llegat va molt més enllà de les pistes i despatxos dels Wizards. El seu fill, Wes Unseld Jr, és un dels tècnics assistents dels Denver Nuggets. Amb la franquícia de Colorado també gaudiria d’un altre connexió. Parlem de Tim Connelly, l’actual president d’operacions de la franquícia de la palleta d’or. Connelly va treballar com a directiu sota la batuta d’Unseld durant els seus primers anys a la lliga. Precisament, el mateix Connelly ha escrit una llarga i emotiva carta de comiat al seu antic mentor i padrí, que el va guiar en aquesta peixera de taurons que són les altes esferes de l’NBA.

Nuggets assistant Wes Unseld Jr. to interview for Cavaliers job

Per tots aquests mèrits, Wes Unseld entraria al Naismith Basketball Hall of Fame l’any 1988. Presentat per una altra llegenda com Willis Reed,  en aquest cas, dels New York Knicks. Ho faria amb un discurs auster que vull recuperar:

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PATREON

Més a HISTÒRIA NBA

Tradueix »