Connecta amb nosaltres

NBA

Willy Hernangómez es guanya el seu lloc a l’NBA

Willy Hernangómez ha trobat regularitat a l’ombra de Steven Adams.

Comparteix

Willy Hernangómez es guanya el seu lloc a l’NBA

Els New Orleans Pelicans estan superant de mica en mica un gener molt complicat en una temporada que es preveia molt millor quant a classificació. En aquest febrer, el canvi més rellevant en la seva rotació és la irrupció de Willy Hernangómez. El pivot madrileny, després de dos mesos gairebé sense minuts, va aprofitar la lesió de Steven Adams i el mal rendiment de Jaxson Hayes per començar a ser important com a pivot suplent d’un equip que pateix molt a la seva segona unitat.

Entre desembre i gener, Willy va jugar un total de 12 minuts repartits en tres partits. Aquest mes fa una mitja de més de 20 minuts per nit (i a dia d’avui ha jugat 11 partits). El matx de l’1 de febrer contra els Kings (primer sense Adams) va ser tot un cop d’autoritat; des de la banqueta, va jugar 29 minuts i va acabar amb 13 punts, 11 rebots i 2 assistències. Veient això, Van Gundy va decidir continuar apostant per Willy Hernangómez per darrere d’Adams i, fins i tot, sent titular quan el neozenlandès no ha jugat.

Millora defensiva clau

Tots coneixem els punts forts i febles del center espanyol. Un jugador amb un gran talent ofensiu i amb molta facilitat per fer punts i agafar rebots (8.4 punts i 8.1 rebots a febrer en 21.3 minuts per partit no els fa qualsevol) i que pot produir molt en pocs minuts; però amb uns problemes defensius molt greus.

Aquesta mancança de defensa va provocar la seva sortida dels New York Knicks i dels Charlotte Hornets. Però la mà de Van Gundy s’està notant en una temporada que semblava un all-in per Willy Hernangómez, que no tenia un futur clar a la millor lliga del món.

L’esforç li ha permet gairebé igualar en minuts a Steven Adams gràcies a la seva rapidesa (clarament més ràpid que Adams) per defensar el pick&roll i la seva millora en la zona, permetent una xifra de punts molt similar que l’ex thunder.

Ofensivament, la seva agilitat fa que els New Orleans Pelicans juguin amb més ritme i dona més llibertat i espai a Zion Williamson, formant una parella molt interessant. A més a més, la llibertat que li deixa l’atenció que rep Zion està provocant, entre altres coses, que Willy Hernangómez anoti el 54% dels tirs que intenta. També està sent una eina molt útil per desenvolupar el joc a partir de bloqueigs directe dels Pels, sigui com a finalitzador o simplement posant pantalles.

Té futur a New Orleans?

Els Pelicans són un equip jove en el qual un pivot de 26 anys pot tenir cabuda perfectament, més veient que Steven Adams no hauria de ser una opció a llarg termini i estan tenint un rendiment molt similar. L’espanyol sortirà molt més barat que el neozenlandès i el seu encaix amb Williamson és un punt a favor seu.

Fins i tot si l’ex de Duke es desenvolupa com un “5” posicional, Willy Hernangómez té encaix en el futur dels Pelicans des de la segona unitat. No obstant això, els Pels haurien de solucionar la situació amb Jaxson Hayes. El jove encara té molt futur i no pot estar sense minuts. Si decideixen apostar pel madrileny, és molt probable que durant aquest mes o a l’estiu hagi un traspàs que involucri al pivot de 20 anys. 


Després de quatre temporades a l’NBA, Willy Hernangómez sembla que ha fet el pas definitiu per millorar els seus defectes i aspirar a una llarga carrera en els Estats Units. Willy serà agent lliure aquest estiu: tindrà recompensa aquest bon rendiment?

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a NBA

Tradueix »