Connecta amb nosaltres

MERCAT

Facundo Campazzo: canvi d’aires… i retorn Europa?

Facundo Campazzo ha perdut pes a Denver i el traspàs és una opció real.

Comparteix

Facundo Campazzo: canvi d’aires… i retorn Europa?

Els Denver Nuggets estan lluitant per aconseguir avantatge de camp al Play off. Amb aquest clar objectiu, Mike Malone ha fet canvis a la rotació que han derivat en una absència permanent a la rotació de Facundo Campazzo.

L’argentí porta tota la temporada sent el base suplent de Monte Morris, però ha estat superat pel rookie “Bones” Hyland. Ha estat un fix amb els seus 20 minuts per partit, ens ha deixat alguna bona exhibició puntual com el seu doble-doble (18 punts i 12 assistències) davant els Blazers i, fins i tot, ha sigut titular quatre cops. Però Mike Malone ha volgut provar coses diferents i Campazzo està veient els partits des de la banqueta, o només disputa els minuts de les escombraries.

Campazzo, que va ser el base titular als últims Play off, està vivint una realitat totalment diferent, i això ha provocat que comencin els rumors de possibles trades involucrant al base de 30 anys, fins i tot Andrés Nocioni s’ha pronunciat sobre la situació del seu compatriota. I mentre les portes de l’NBA es fan una mica més petites, es fan més grans les d’Europa i el Real Madrid.

Els motius de la seva absència

Facundo Campazzo no ha evolucionat respecte de la seva temporada rookie. Segueix sent un base elèctric i complet, però li costa el llançament exterior (30% aquest any). “Facu” només ha pogut deixar la seva signatura en partits molt puntuals, mentre que ha passat desapercebut en els altres. Aquesta manca de tir exterior de la segona unitat és un dels motius principals de l’aparició de Hyland a la rotació (34% en triples) i de l’adquisició de Bryn Forbes via trade.

A més a més, Davon Reed també s’ha guanyat un lloc a la plantilla i, si encara no està consolidat, és un exterior més que pot fer a l’argentí un jugador prescindible. I tots sabem que tot seria encara més difícil si Jokic recuperés el seu soci Jamal Murray.

Jamal Murray i les necessitats dels Denver Nuggets

Els Denver Nuggets encara estan notant la lesió de Jamal Murray, però és possible que el canadenc torni abans del Play off, i això encariria encara més els minuts entre els exteriors. És veritat que Murray tornarà de mica en mica, però si la franquícia és optimista respecte la seva recuperació, aquest trade deadline és un bon moment per facilitar la sortida de jugadors que deixaran de tenir espai amb tota la plantilla recuperada.

La tornada de Murray pot provocar que la gerència nugget busqui opcions per millorar els punts febles de la plantilla, i més ara que volen assegurar al seva presència al Play off de manera directa (sisens de l’Oest) i que tenen a tocar la quarta plaça dels Utah Jazz.

Segons diversos rumors de insiders de l’NBA, els Denver Nuggets estan interessats en trobar un 3/4 atlètic i fort que doni alternatives a Malone. Un jugador estil Jerami Grant de rotació que millori una posició molt tocada amb la lesió de Michael Porter Jr.

Campazzo està dins dels seu últim any de contracte que va signar al 2020 i serà agent lliure aquest estiu, així que aquest febrer és  l’última oportunitat pels Nuggets de rebre quelcom de valor a canvi de l’argentí si no tenen intenció d’allargar el seu contracte.

És el Real Madrid una realitat?

El base de Córdoba ha declarat recentment que té la intenció de continuar a la millor lliga del món després d’aquesta temporada, però els minuts de joc que tingui durant aquesta part final de competició pot canviar moltes coses.

I és que la situació de Facundo Campazzo no és gens fàcil. Als Denver Nuggets haurà de lluitar per recuperar minuts i, malgrat que no és impossible, Mike Malone està, de moment, satisfet amb el rendiment de la seva segona unitat. Per altra banda, un canvi d’aires és una moneda a l’aire. Acabant contracte aquest estiu, és possible que l’equip on acabi no estigui interessat en ell (buscant moviment amb interessos econòmic o per rondes del Draft) i acabi dins d’un context que no encaixi ni amb el seu estil de joc ni amb les seves necessitats competitives actuals.

Òbviament, un jugador com Campazzo sempre tindrà l’opció de tornar a Europa, i el Real Madrid apareix com el màxim favorit. Si el conjunt blanc no ha tingut problemes a l’hora de recuperar a Gaby Deck, malgrat la seva polèmica sortida, menys en tindrà amb un base que ho va ser tot a Madrid després de l’adéu de Luka Doncic.

Amb la renovació pendent del francès Thomas Heurtel i la poca participació dels joves Carlos Alocén i Juan Núñez (sense descartar que marxin cedits), Pablo Laso podria comptar amb un jugador de la seva confiança que és estimat per tota l’afició blanca.

Això sí, tot sembla indicar que seria per la temporada vinent, ja que és poc probable que el “Facu” sigui tallat i quedi lliure; i menys encara que no tingui cap oportunitat a l’NBA en el cas que això passés.

Ja amb 31 anys i sense un rol clar als Estats Units, seria un bon moment per intentar tenir un últim run victoriós amb el Madrid, tranquil amb ell mateix de haver intentant l’experiència americana, malgrat que hagi sigut amb un èxit “moderat”.


Dies complicats li esperen a Campazzo amb el final del mercat. El seu futur no està garantit ni als Nuggets ni a l’NBA, però la seva mentalitat competitiva pot ajudar-lo a solucionar aquesta complexa situació. Les portes dels Nuggets no estan tancades i el seu perfil passador pot servir a altres equips, però si l’NBA no li ofereix un equip competitiu en el qual pugui desenvolupar el seu talent, ha de tenir clar que a Europa seria una referència.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a MERCAT

Tradueix »