Connecta amb nosaltres
Girona

BÀSQUET FEMENÍ

Final Spar Girona 70 – 65 Valencia Basket: L’anàlisi tàctica

Analitzem les jugades clau que van marcar la final entre Girona i Valencia.

Comparteix

Final Spar Girona 70 – 65 Valencia Basket: L’anàlisi tàctica

Diumenge passat va tenir lloc la final de la Supercopa de la Lliga Femenina Endesa entre l’Uni Girona i el València Bàsquet. En aquest article, desgranaré el partit des d’un punt de vista tàctic i us mostraré alguns dels sistemes que es van jugar i que em van semblar més interessants.

Sistemes en posicional Uni Girona

Comencem amb algunes situacions de banyes, que van ser molt explotades per ambdós equips al llarg de la final. El color blau indica timming posterior.

Banyes Flare per a PNR al colze de l’ampolla

Girona

Amb aquest sistema es busca com a focus principal un bloqueig directe al colze de l’ampolla entre 2 i 5 amb 3 a cantonada per triangular. El fet de tenir l’1 a la cantonada facilita el roll, que, en cas d’ajuda de l’última jugadora, aquesta seria una base i hi hauria avantatge.

Si no hi ha un primer avantatge amb el bloqueig, o no hi ha bon angle de passada, la 3 de cantonada puja a 45° i es juga una triangulació per ficar la pilota al pal baix.

Banyes pindown per a PNR lateral

Girona Girona Girona

El focus d’aquest sistema és jugar un PNR lateral entre 4 i 1 amb 3 jugadores a l’esquena del bloqueig, és a dir, busca un aclarit per jugar un 2c2. Molt utilitzat entre Laia Flores i Maria Araujo. Si hi ha roll profund, 5 pujaria a capçalera per invertir si fos necessari i continuar jugant.

Anem a veure alguna situació diferent que busca altres focus:

Stagger per a Spanish PNR

Girona Girona

El Girona va explotar molt les situacions de PNR + bloqueig cec, que requereix una comunicació defensiva molt elevada i que té dos focus: el roll de la interior i el tir de tres punts de la bloquejadora del cec. Era comú veure a Gardner posant el cec i obrint-se a perimetre per obligar a les defenses a decidir.

Per últim, us deixo el ATO amb el que el Girona tanca el partit:

Girona Girona

Sistemes en posicional València Bàsquet

València va jugar moltes possessions amb situacions de banyes molt semblants a les del Girona. Vegem-ne una amb una peculiaritat diferent:

Banyes delay per a PNR central

Girona Girona

Aquesta situació de banyes difereix en el fet que en comptes de jugar amb 2 jugadores grans, posem una exterior amb qui volem jugar el PNR. Vam veure aquesta disposició amb Salvadores fent de 2 diverses vegades a l’últim quart. La base, un cop passa la pilota, fa un bloqueig a la 5 perquè tingui avantatge per bloquejar i la seva defensora arribi tard a defensar el PNR. Aquesta acció és coneguda com a “delay“.

Rombe per a FAST

Girona

Anomeno FAST a aquesta situació on hi ha un PNR, una passada a capçalera i un altre PNR. Es busca generar confusions i desajustos amb el primer roll per després jugar el segon PNR definitiu.

FLEX per a PNR

Aquest és un sistema típic anomenat FLEX on la norma és que qui bloqueja és bloquejat. S’acostuma a buscar que sigui una petita la que bloqueja a la gran al poste, ja que si hi hagués canvi seria molt favorable per a l’atac. Un cop 1 bloqueja, puja a rebre de 2 i es juga un PNR central amb 5.

Per últim, us deixo el ATO amb el que el València intenta respondre a l’ATO del Girona:

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »