Connecta amb nosaltres
Bertsch

BÀSQUET FEMENÍ

Morgan Bertsch té nou destí: Girona

L’aler pivot americana completa el joc interior català.

Comparteix

Morgan Bertsch té nou destí: Girona

Morgan Bertsch, que és trop jugant a la WNBA amb Rebekah Gardner a les Chicago Sky, és la nova peça del projecte de l’Spar Girona 23-24. Amb ella, el club tanca un joc interior de somni renovant a Giedre Labuckiene i Marianna Tolo, el compliment de segon any de contracte d’Irati Etxarri i les arribades de Regan Magarity i l’americana. Cinc jugadores totalment complementàries que ofereixen multitud de variants ofensives gràcies a les seves aptituds físiques i tècniques.

Amb ella, ja són onze peces les que té en contracte l’Spar Girona per l’any vinent. Als cinc noms mencionats anteriorment, cal sumar-hi Laura Peña, Sandra YgueravideBinta Drammeh, Magalí Mendy i Rebekah Gardner.

Morgan Bertsch prové del Mechelen belga on ha jugat Eurolliga la passada campanya fent-hi una mitja de 17,3 punts, 4,9 rebots, 50,5% en tirs de dos i 36,7% en tirs de tres. Aquestes xifres l’han portat a promitjar 16 dígits de valoració per partit. Amb el seu passat pel conjunt centreeuropeu, cal recordar que ja sap el que és jugar a Fontajau i a Würzburg havent coincidit al mateix grup del campionat. A més, en el cas del conjunt català, va caure derrotat al feu belga per 77 a 67.

Com juga Morgan Bertsch

La nova jugadora de l’Spar Girona afrontarà un nou repte molt il·lusionant dins la seva curta carrera professional. L’americana, per tercer any consecutiu, jugarà competició europea en un dels projectes europeus més interessants dins l’elit del continent.

Bertsch cau a Girona després de dos anys en clara línia ascendent a l’Arka Gdynia i al Mechelen. Tan meteòrica ha estat la seva progressió en aquests dos equips que, inclòs en la WNBA, no ha passat desapercebuda. Actualment, es trop jugant amb les Chicago Sky, franquícia que està posant molt d’ull al mercat europeu durant les últimes temporades per reforçar l’equip.

L’Uni ha aconseguit tancar un joc interior de somni. Pràcticament el millor que ha pogut tenir mai. Bertsch és una aler pivot que recorda a perfils com els de BurkeAraújo. Una de les grans qualitats que té Bertsch és la seva versatilitat per poder jugar tant al “3” com al “4”. Fet que pot ser de gran utilitat mentre s’espera a la recuperació d’Irati Etxarri abans d’assignar-li una posició fixe dins la rotació de l’equip.

Aquesta temporada, amb el MechelenBertsch ha fet una passa més en la seva consolidació com a una de les millors jugadores d’esquena a cistella del campionat. Amb companyes de l’estil de Laure Resimont o Lisa Berkani, amb clar tir exterior, l’americana ha tret profit de les situacions que se li han ofert al pal baix per promitjar més d’un punt per possessió en aquest estil de situacions. Números d’elit europea. A més, ha estat la situació de joc que més ha buscat dins el seu ventall de finalitzacions amb un 26%.

Sempre actuant més com a finalitzadora per haver estat utilitzada com a acompanyant del far de l’equip, Bertsch ha trobat en les continuacions després de pick&roll un lloc on fer mal tant des de la curta distància seguint la continuació (1,5 punts per possessió) com obrint-se a un rang de tir més ampli (0,83 punts per possessió). La jugadora ha transmès una seguretat espectacular de cara a cistella que fa impossible d’imaginar un quintet on no actuï de titular tot i la teòrica continuïtat de Gardner i l’arribada de Magarity.

Combinant la lliga belga i l’Eurolliga, la forward ha potenciat el seu joc sense pilota en situacions com les que hem comentat anteriorment, però també estan al lloc correcte en el moment ideal. En un dels punts febles de les últimes plantilles de l’Spar Girona, Morgan Bertsch ha trobat una regularitat i consistència que entusiasme qualsevol afició. Al seu quasi 37% en triples, cal sumar-hi un impecable 1,02 punts per possessió en situacions de rebre i tirar. Cert és que aquesta dada recull llançaments des de la mitja i llarga distància, però no deixa de ser quelcom a destacar sobre la seva rellevància al conjunt belga.

La jugadora nascuda el 1997, sap aprofitar molt bé les situacions que li ofereix el joc per mai deixar de ser una peça important quan ha trepitjat parquet. Parlem de què té poca transcendència el seu joc sobre bot de cara a cistella, però en situacions de conducció i tir ofereix quasi un punt de mitja. No és habitual veure-la amassant molta pilota des de posicions llunyanes a la cistella tot i tenir present que és una de les coses que té en vies de desenvolupament per continuar amb la seva millora com a jugadora.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »