Connecta amb nosaltres
Ginzo

BÀSQUET FEMENÍ

Paula Ginzo recau al Barça

L’aler pivot gallega firma per dues temporades amb el Barça.

Comparteix

Paula Ginzo recau al Barça

Si el dilluns el conjunt blaugrana anunciava la firma de Lola Pendande, que tornava a “casa” després de quatre anys a la WNCAA, avui ha estat el torn de Paula Ginzo. La ja exjugadora del Lugo és la segona peça confirmada pel projecte 2023-2024 on el club jugarà EuroCup per primera vegada en tota la seva història després de la gran temporada passada que les va deixar en setena posició a la fase regular.

Ginzo, abans de caure a Sant Feliu de Llobregat, va passar pel Movistar Estudiantes, Nissan Al-Qázares d’Extremadura, on ja apuntava maneres, i, posteriorment, pel Lointek Gernika abans de tornar a les seves terres de la mà de l’Ensino Lugo. Amb el conjunt basc, Ginzo ha jugat EuroCup, s’ha consolidat com a un dels millors projectes interiors del panorama espanyol i ja ha anat convocada a la selecció espanyola diverses vegades.

Sota les ordres d’Antonio Pernas, Paula Ginzo la temporada passada va fer una mitja d’11,8 punts, 6,2 rebots, 1,7 pilotes robades i un més que notable 47,2% en tirs de dos que li van servir per fer una mitja de 13,3 dígits de valoració per partit. Amb només 25 anys, el que ve, ja serà el seu setè curs jugant a la Liga Femenina Endesa.

Com juga Paula Ginzo

Paula Ginzo arriba a terres catalanes havent estat una peça clau per la temporada del Lugo on, tot i no aconseguir una plaça ni per la Copa de la Reina ni pel Play-Off, ella ha rendit acord amb el qual s’esperava. Juntament amb Blanca Millán i Alba Prieto han format un big three que, si no hagués estat per la dura lesió de la canària, probablement estaríem parlant d’un desenllaç diferent del qual ha tingut el club.

La gallega ha estat una jugadora que cada any ha anat millorant les seves prestacions i registres ofensius. Sempre prenent la decisió correcta sobre el seu futur per tal de trobar un entorn on tingués suficient marge d’error i amb un elevat nombre de tirs per tal de poder demostrar el seu talent. Paula Ginzo és una de les jugadores amb millors moviments sota cistella que es pot trobar en l’actualitat dins la lliga. Cal tenir present que, continuant amb el que comentàvem ahir sobre el fitxatge de Lola Pendande, el Barça s’assegura un perfil de jugadora que pot donar moltes vies d’anotació sota cistella. En situacions d’esquena a cistella, Ginzo n’ha finalitzat un 18,2% dins el seu joc sent així una arma clau, però que ha de continuar treballant-hi per millorar les seves finalitzacions.

Ginzo

De la forma on se sent més còmode és aprofitant el seu canell de mitja distància on treu 1,2 punts per possessió finalitzada d’aquesta manera. És l’arma que més utilitza, sobretot des dels angles de noranta graus des dels dos costats de la pista. En situacions de tirs a peus quiets, Ginzo té en vies de desenvolupament el seu tir de tres on encara ha de continuar progressant per ser una ama rutinària dins el seu joc. Un cop tingui consolidat el tir exterior, podrem parlar de Ginzo com a una dels millors aler pivots del Vell Continent si continua amb la projecció que se li espera i al Barça pot comptar amb companyes exteriors que tinguin habilitat per jugar el dos contra dos i penetrar per alliberar companyes en rang més llunyans a cistella però que en el cas de la internacional espanyola resultant d’un grau alt d’eficiència.

Com a bona aler pivot, ha estat capaç de trobar altres formes de ser útil dins un context ofensiu a través dels talls aprofitant la verticalitat de jugadores com Ane Olaeta o Blanca Millán per tal d’atacar als espais lliures que quedaven dins la zona i poder finalitzar amb comoditat sota cistella. Amb un 12,9% de finalitzacions a través d’aquesta opció, Ginzo ha aconseguit treure’n molt rèdit amb 1,63 punts per possessió aprofitant també la seva estatura per ser una “4”.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

BOTIGA
PATREON

Més a BÀSQUET FEMENÍ

Tradueix »