Connecta amb nosaltres
Kyrie Irving i KD han de ser líders

NBA

Quin és el sostre dels Brooklyn Nets 22/23?

Els de Brooklyn tenen les eines per divertir i desesperar a parts iguals

Comparteix

Quin és el sostre dels Brooklyn Nets 22/23?

Els Brooklyn Nets han tingut un estiu molt mogut. Tret dels Celtics i els Lakers cap equip ha tingut a tanta gent enganxada a Twitter per seguir la seva polèmica actualitat. El curs 22/23 es presenta d’allò més interessant per l’equip d’Steve Nash. Passat el combuls estiu en el que Kevin Durant va demanar el traspàs, Kyrie Irving va estar en boca de tothom pel que deia i feia fora pista i no pel seu talent pel basquetbol, tot el drama, aparentment, s’ha esvaït.

Joe Tsai va ser l’heroi de la franquícia al manenir a KD, Irving ha tornat, ha arribat Ben Simmons i ha aconseguit rodejar a aquestes tres bèsties amb jugadors de rol. Tots aquests factors aporten esperança als seus seguidors, però no tot són (ni seran) flors i violes.

A poques hores de que comenci la millor lliga del món, els de Brooklyn tenen mil factors que determinaran el sostre d’aquest equip durant la temporada 22/23.

KD i Nash, protagonistes a l'estiu @ESPN

KD i Nash, protagonistes durant l’estiu @ESPN

Virtuts

El roster dels Nets per l’inici de la temporada, per noms, il·lusiona. 

El primer que salta a la vista és que el potencial ofensiu de la plantilla és inmens. A part del Big Three trobem jugadors com Joe Harris, T.J. Warren, Seth Curry, Royce O’neal i Patty Mills.

Tots, en diferents graus, són amenaces des de la línia de tres punts, T.J Warren és un anotador perfectament capaç de crear-se els seus propis punts i sobrevolant el cèrcol trobaran el salt i la capacitat física de Nic Claxton. Un home veterà com Markieff Morris podria aportar experiència i polivalència.

Steve Nash va dir que tenia pensat fer jugar a Simmons de cinc. A priori sembla una solució correcta si tenim en compte que el número 1 del Draft de 2016 és un excel·lent defensor i té capacitat per defensar quasi totes les posicions, tot i que pot patir contra pivots com Embiid o Jokic.

Però en atac no hi ha dubte que tenir a l’ex dels 76ers com a jugador interior et dona avantatges en velocitat, en joc sense pilota del mateix Ben i en la seva visió de joc.

Veient la falta d’alçada i de pes del roster podem pensar que l’aposta de l’entrenador canadenc serà la d’injectar un ritme molt alt i buscar anotar a partir de contraatacs i situacions d’avantatge en accions ràpides. Molt d’small ball i moviment sense pilota en atac estàtic a través de bloquejos indirectes, com hem pogut veure en pretemporada. A més, en Simmons tens una arma pràcticament letal en contraatac.

Tot això sense oblidar el lideratge ofensiu de Kyrie i Durant, lideratge del qual ningú té dubtes.

La capacitat i potencial en atac d’aquest equip és dels millors de la lliga. Si aconsegueixen que tots estiguin centrats en jugar per un mateix objectiu, els Brooklyn Nets poden ser l’equip a batre a l’est.

Debilitats

El punt més feble dels Nets el trobem en la faceta defensiva. No hi ha cap especialista defensiu, tret de Ben Simmons, ni al joc interior ni en l’exterior. El perfil de jugadors que més s’acosta al de l’australià és el de Royce O’Neal, un bon defensor per fora i per dins si defensa a un quatre modern. Per una qüestió de pes i alçada patiria molt contra el pivot convencional.

Simmons és un dels millors defensors de l'NBA @NBA

Simmons és un dels millors defensors de l’NBA  @NBA

I es que és aquesta la seva debilitat: l’alçada i el pes. L’únic jugador interior com a tal és Nic Claxton que és un bon intimidador, gràcies als seus llargs braços, però no és un defensor top.

Ben Simmons defensarà al millor jugador rival a no ser que jugui un pivot dominant com ho pot ser Embiid.

Però el que pot marcar el sostre dels Brooklyn Nets per la 22/23 no és un tema de físics ni de defensa, més aviat, ho pot ser el que pugui passar fora pista.

El dia a dia pot ser una olla a pressió que podria acabar com el rosari de l’Aurora.

El primer factor és que la teva estrella (KD) va posar a Joe Tsai en la tessitura d’escollir entre ell i Steve Nash. Al final Tsai ha aconseguit que hi siguin els dos i després d’una reunió fa unes quantes setmanes, sembla arreglat i oblidat. Tot i així, tothom coincidirà en què no és el millor ambient de treball.

Sempre has d’estar atent del que pugui dir i fer Kyrie Irving, una caixa de sorpreses que potser aquest any no sobre tant i deixa tranquils als caps de la franquícia. Irving es jugarà el seu pròxim contracte aquest curs, raó que pot fer que es centri en l’esport. A Brooklyn estan tocant fusta i creuant dits perquè així sigui.

El que sabem segur és que si no tenen una plaga de lesions com les anteriors temporades, els Brooklyn Nets poden ser un equip molt perillós per a qualsevol i, amb una mica de sort, arribar a les Finals de l’NBA.

Comparteix
Fes clic i comenta

Deixa un comentari

Tu Adreça correu electrònic no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Més a NBA

Tradueix »